Colònies de cine

TV3 i Filmax roden a Cabrils "Polseres vermelles"

Aïllats a dalt d'un turó a Cabrils, a les instal·lacions d'una mútua que va tancar fa anys, un grup de nens vestits amb bates d'hospital juguen a ser actors sota la mirada còmplice d'un equip que encapçala Pau Freixas.

Són els protagonistes de "Polseres vermelles", la sèrie ideada per Albert Espinosa que TV3 i Filmax roden aquest estiu.

"Polseres vermelles", que arribarà a la pantalla la temporada vinent, està basada en la dilatada experiència hospitalària de l'escriptor i guionista Albert Espinosa, que, durant la seva infància i adolescència, va passar més de deu anys ingressat en hospitals. Aquella etapa, viscuda sense ni una gota de dramatisme, la porta ara per primera vegada a la televisió amb la història de sis nens i nenes que per diferents malalties han de passar uns mesos fent de les parets de l'hospital el seu univers quotidià.

"Polseres vermelles no és una sèrie sobre embolics entre metges i infermeres –puntualitza Espinosa-, és una sèrie que vol explicar com és un hospital de la manera més real possible i permetre que els nens que estan ingressats tinguin els seus herois, que vulguin ser com el Lleó, la Cristina, el Jordi...".

El Lleó (Àlex Monner), el Jordi (Igor Szapakowski), la Cristina (Joana Vilapuig), el Roc (Nil Cardoner), l'Ignasi (Mikel Iglesias) i el Toni (Marc Balaguer) són els protagonistes absoluts de la història, cares noves que, en la majoria dels casos, debuten amb aquesta sèrie a la televisió i amb els quals Espinosa i Freixas han treballat abans en el repartiment del llargmetratge "Herois".

La falta d'experiència davant les càmeres la supleixen amb escreix amb entusiasme. Escometen Espinosa amb preguntes sobre el seu personatge, el preparen a la casa de colònies on conviuen des de l'inici de rodatge, a principis de juliol, i al matí traslladen la seva alegria al set de rodatge. "Si ells no tinguessin aquest bon rotllo entre ells, no tindríem aquesta energia al rodatge -comenta el director Pau Freixas. Els vincles que han creat entre ells són reals".

I així, entre rialles i jocs, es posen cada dia durant l'estiu en la pell de nens que passen per moments difícils, que tenen càncer, anorèxia, trastorn d'Asperger, que han tingut un accident... "Però hem après dels personatges a treure dramatisme a les coses. Jo faig d'un noi que té càncer i li falta una cama, però que, quan s'enamora, no se sent com un malalt, és només un noi a qui li agrada una noia", explica Àlex Monner, l'encarregat de donar vida al Lleó.

La nova sèrie, una de les principals apostes de TV3 per a la temporada vinent, "és, sobretot, una sèrie que vol mostrar nens i nenes que, tot i estar en un hospital, tenen les mateixes necessitats de tots els nens de buscar amics, d'enamorar-se i de viure intensament, a vegades fins i tot més que els que no passen per aquesta situació", explica el cap de Dramàtics de TV3, Jordi Roure.

Per Roure, una de les claus del projecte, tot i la dificultat de la temàtica, és "la sensibilitat exquisida amb què Espinosa ho tracta, amb un sentit de l'humor que ratlla la comèdia, però que no defuig d'explicar la situació que viuen els nens."

El director Pau Freixas defineix "Polseres vermelles" com "una sèrie d'esperança, de solidaritat i de ‘companyerisme', que reivindica la tendresa, lluny d'aquest cinisme que sembla tant de moda, i que deixarà en cada capítol un bon regust a l'espectador".

Julio Fernández, productor executiu de Filmax, el company de viatge de TV3 en el projecte, ha destacat la bona sintonia a l'hora de treballar junts entre TV3 i Filmax i ha assegurat que confia en la força de la sèrie, perquè "té els ingredients perfectes. La gent ideal pel producte ideal".

Fernández també ha dit que aquest és un dels tres projectes que actualment té en marxa amb TV3, amb qui també treballa en els llargmetratges "Mientras duermes", dirigida per Jaume Balagueró, i "Floquet de neu", dirigida per Andrés Schaer.
Anar al contingut