Fotograma de la pel·lícula de Kilian Jornet
Un atleta amant dels reptes

TV3 estrena el documental de Kilian Jornet

"Una línia fina" és un viatge a través dels espectaculars pics dels Alps, un repte únic, emocionant, ambiciós i difícil que Kilian Jornet duu a terme acompanyat d'amics i amb els valors que l'inspiren, la simplicitat, l'austeritat, l'amor per la muntanya i l'esforç.

Kilian Jornet és un esportista excepcional. Amb tan sols 25 anys, el corredor d'esquí de muntanya i d'ultratrail ja ha batut nombrosos rècords i ha guanyat una gran quantitat de títols mundials d'alpinisme, esquí i maratons de muntanya. Per ell, com per altres esportistes nascuts a muntanya, els desafiaments i perills del seu entorn són part de la vida quotidiana. La recerca de la felicitat pot tenir un preu molt alt, però perseguir la seva passió segueix sent una motivació immensa.

Fusionant els esports de la cursa de muntanya i l'alpinisme en una nova disciplina revolucionària, en Kilian s'ha proposat acomplir alguns desafiaments personals gegantins durant els pròxims anys que posaran a prova la seva forma física, la seva determinació i les seves habilitats, i que van molt més enllà dels èxits obtinguts fins ara en la seva carrera. La seva capacitat extraordinària de resistència física, juntament amb la passió per la muntanya han portat en Kilian a dur a terme una sèrie de gestes que estan canviant la nostra percepció dels límits de les capacitats humanes. Aquest espectacular viatge donarà una nova dimensió als termes "viatjar lleuger", amb el mínim equip tècnic i de suport. La poderosa força de la natura proporciona un entorn únic de trobada amb l'entorn natural on en Kilian s'embarca en el "Summits of my life".


"Summits of my life" són quatre anys de preparació intensa, entrenaments i viatges, logística, ascensos i descensos impressionants. Un repte únic, emocionant, ambiciós i difícil que Kilian Jornet duu a terme acompanyat d'amics i amb els valors que l'inspiren, la simplicitat, l'austeritat, l'amor per la muntanya i l'esforç, que han quedat recollits en la "Carta de valors del Summits of my life".


"Una línia fina" explora els inicis de les capacitats excepcionals d'en Kilian com a atleta de muntanya. La pel·lícula narra el primer any del projecte "Summits of my life" que culmina amb la travessia del massís del Mont Blanc, de sud a nord, a través d'una ruta d'escalada tècnica. Les mateixes vivències d'en Kilian, juntament amb detalls més íntims que ens expliquen la seva família i els amics, ens donen una idea de la persona que hi ha darrere tots aquests èxits extraordinaris.

Les curses i les hores d'entrenament d'en Kilian en un any suposen l'equivalent en altura a més de 70 ascensions a l'Everest, i sovint puja al cim del Mont Blanc (4.810 m) per fer el seu entrenament matinal.

El projecte "Summits of my life" continuarà els pròxims anys, amb intents de rècord previstos a l'Elbrus i al Matterhorn, i intents de rècord de velocitat al Mont Blanc, al McKinley i a l'Aconcagua, i culminarà amb una expedició al sostre del món, l'Everest.

Un any d'esforços i de reptes amb imatges i testimonis espectaculars.

Direcció: Sébastien Montaz-Rosset
Producció: Lymbus, Montaz-Rosset Film
Música original i disseny de so: Zikali
Guió i edició: Kilian Jornet Burgada, Sébastien Montaz-Rosset i Katie Moore
Postproducció: Simon Hutchings


Anar al contingut