Nova sèrie

TV3 estrena la sèrie "Infidels"

Una nova proposta de TVC i Diagonal TV sobre l'amistat de cinc dones que tenen com a prioritat ser fidels a elles mateixes.

Protagonitzada per Íngrid Rubio, Montse Guallar, Montse Germán, Sílvia Bel i Aina Clotet, "Infidels" parla de gent comuna però excepcional, com molts ciutadans i ciutadanes, autèntics herois anònims del dia a dia. Gent que entoma drames i pèrdues irreparables i que, pel camí, són feliços quan poden i els deixen. I continuen aquí: vivint i lluitant cada dia amb aquella sensació que la vida és el temps que passa mentre s'està treballant o complint obligacions.

Per presentar tots els detalls de la nova producció, s'ha fet una roda de premsa als platós on es roda la sèrie, amb l'assistència de la directora de TVC, Mònica Terribas, els responsables de la nova proposta televisiva i les cinc actrius protagonistes.

Terribas ha obert l'acte dient: "Avui acomplim un projecte que és obrir una nova porta a la ficció de casa nostra i al talent del país". La directora de TVC ha explicat: "Ja he vist cinc episodis de la sèrie, i com a espectadora i com a responsable de la cadena m'agrada molt. I m'agrada perquè cada episodi, magníficament dirigit, ens planteja moltes reflexions i té el valor d'interrogar-nos sobre qüestions humanes com la fidelitat als principis, a les oportunitats que ens dóna la pròpia vida... i parla de la fidelitat a la pròpia persona". Ha destacat que "Infidels" "és una sèrie per pensar i passar-nos-ho bé". I fent referència a la competència, ha dit: "Està plovent molt a fora en molts sentits i aquesta sèrie era un risc, però ens agraden els riscos".

Jordi Roure, cap de Ficció de TVC, ha explicat: "Vam parlar amb la Mònica Terribas del plus que la sèrie podia afegir a la cadena. Ens hem vist obligats durant molt temps a fer produccions que satisfessin el conjunt de la família perquè no en podíem prescindir. Ara podem afinar molt més. Aquesta és una sèrie diferent, d'emocions i de sentiments, amb dones que han decidit viure la vida amb tots els seus riscos". Ha destacat que la paraula que per a ell definia la sèrie era "intensitat". I ha especificat: "Els diàlegs, els silencis, les mirades, la intensitat de les cinc protagonistes, amb l'aportació de tots els grans actors que també hi participen, creen aquest clima". Per Roure aquesta "no és una sèrie frívola, ni costumista, ni de personatges entranyables i detestables. La identificació de l'espectador es dóna perquè ens remou les entranyes per coses que hem sentit alguna vegada". I ha afegit: "Això encara no ho havíem mostrat en cap sèrie". "Aquí hi ha una peça amb un grau de concentració alt". Ha remarcat que algú del món del cinema que havia arribat a la conclusió que les sèries són el "prêt-à-porter" i el cine l'alta costura, "després d'haver vist aquesta sèrie hauria de rectificar".


Jaume Banacolocha, productor executiu de la sèrie juntament amb Joan Bas i Conxa Orea, ha dit que "aquest és un projecte pensat per a TV3. És una sèrie de dones on els homes hi som acompanyants. Des del guió, la realització... tot són dones i nosaltres hi som donant suport". I ha acabat la seva intervenció desitjant que "Catalunya acabi sent infidel".

La directora de la sèrie, Maria Almagro, ha explicat que era un "luxe treballar a partir d'uns guions i d'unes històries de dones que són diferents de les moltes altres sèries de ficció". Ha destacat que la factura visual s'acosta al cine, "que és el que la majoria dels que treballem en televisió volem". I ha continuat: "En tots els departaments la majoria som dones i, tot i que no sé el que això vol dir exactament, n'estic encantada, perquè ens entenem a la perfecció i tenim una altra manera de treballar".

Javier Olivares, responsable de la producció executiva creativa de la sèrie, ha intervingut reconeixent que, tot i haver treballat molt a Madrid, sabia com es treballava a Catalunya: "Les coses sonen a veritat, mentre que a Espanya a vegades això no passa". S'ha mostrat molt satisfet amb el treball: "Hem pogut explicar coses subtils... Volíem fer una sèrie de dones, però de dones nostres, que no té res a veure amb les sèries estrangeres de dones". Ha destacat el nivell "altíssim" de les guionistes d'"Infidels", "que suposen un gran futur per a la indústria del país". Finalment ha bromejat dient que, tot i que a la sèrie l'equip estigui majoritàriament format per dones, "a l'origen del projecte érem homes". I ha afegit: "Aquesta és sèrie en què els personatges masculins són el contrapunt. És una mirada femenina del món. I no és una mirada del món femení. Les protagonistes són heroïnes anònimes; heroïnes del que és quotidià". I tot plegat ha explicat que està presentat amb "un punt de comèdia".

Núria Parera, una de les guionistes de la sèrie, ha dit que el que volien era "fer una sèrie de personatges polièdrics".

Les protagonistes d'"Infidels" han manifestat que "els homes són detonants perquè a nosaltres ens passin coses"; ho ha explicat Montse Guallar, reivindicant el paper dels seus companys de repartiment. Montse Germán ha destacat: "Ens hem entès molt bé i no hi ha hagut competència entre nosaltres". Sílvia Bel s'ha mostrat agraïda amb Jesús Segura, que juntament amb Olivares va gestar creativament la sèrie: "És el primer que em va parlar del projecte". "Tots els personatges es despullen una mica", ha declarat Aina Clotet. I Íngrid Rubio ha comentat que "es tracta d'intentar no ser infidel a una mateixa... i això és molt difícil. Nosaltres estem intentant fer-ho creïble".
Anar al contingut