Arròs amb congre i bròquil.
Arròs amb congre i bròquil.
De dilluns a divendres, 15.40, a TV3

Receptes senzilles amb peix i verdures com a protagonistes, aquesta setmana al "Cuines"

El xef Rafa Peña ens ensenya a fer escórpora fregida, arròs amb congre i peres escalivades amb recuit i avellanes

L'última setmana de gener ens visita des de l'Alt Empordà Rafa Peña, el xef del Restaurant Gresca de Barcelona. Peña és un dels cuiners de més talent del panorama culinari, i també dirigeix l'oferta gastronòmica de l'Hostal Empúries de l'Escala.

Dilluns, en Rafa farà escórpora fregida, però atenció a l'atreviment de la proposta: el peix, el fregeix sencer a fi de fer-ne cruixents, fins i tot, les espines. L'endemà cuinarà romanesco, una planta de la família de les cols semblant al bròquil, que farà en dues coccions amb ortigues i mostassa.

Dimecres serà el torn d'un arròs amb congre i bròquil; un arròs d'aquells en què el sabor el fa el brou d'aquest peix, però cuinat de manera que el poden prendre els estómacs delicats. Dijous serà el torn dels dolços. Rafa Peña elaborarà unes peres escalivades amb recuit i avellana.

Tancarà el mes de gener una jove cuinera aficionada, Natàlia Molina, educadora infantil de Lleida. La Natàlia farà un pastís de poma amb pomes Golden de Lleida.

Anar al contingut