Carbassa a la morisca.
Carbassa a la morisca.
De dilluns a divendres, 15.40, a TV3

Receptes de 1714, a "Cuines"

El Sergi, xef del restaurant Sergi de Meià de Barcelona, visita "Cuines" per mostrar la cuina que es feia el 1714.

Des de Barcelona, aquesta setmana visita el "Cuinesel Sergi, el xef del restaurant Sergi de Meià, per mostrar la cuina que es feia el 1714.

Sergi de Meià ha col·laborat en el llibre-receptari amb plats del segle XVIII, que ha editat la FICCCG (Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica) amb l'assessorament de la historiadora Dra. María Ángeles Pérez Samper. La feina del Sergi ha estat adaptar les receptes antigues al paladar actual.

Dilluns, el Sergi cuinarà uns bunyols de cigrons i dimarts, una carbassa a la moriscaDimecres farà un "Picadillo" amb cuixa de xai anyell, i dijous elaborarà el Platillo de la batalla d'Almansa.

Val a dir que molts d'aquests plats també es poden trobar en els restaurants adherits a la Ruta 1714. Són plats que es feien en època medieval i es van continuar fent fins al XIX, perquè l'adaptació dels productes americans no va ser d'un dia per l'altre.

I com tots els divendres, ens visita un cuiner amateur. Aquesta setmana és el torn de la Rosa Mesa, una comercial de Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, que ens cuinarà un ossobuco a la milanesa.

Anar al contingut