Homenatge

Programació especial per recordar Charlie Rivel

Coincidint amb el 30 aniversari de la seva mort, s'emet un documental i una pel·lícula que recorden el mític pallasso.

Aquest divendres, 27 de juliol, el canal 33 recorda Charlie Rivel amb una programació especial, coincidint amb el 30 aniversari de la seva mort. S'emeten el documental "Charlie Rivel. L'home i la llegenda" i la pel·lícula ""El pallasso i el Führer".

21.45: Documental: "Charlie Rivel. De l'home a la llegenda"

Documental de l'any 1996, que recorre la vida personal, la projecció artística i l'ideari de Josep Andreu i Lasserre 'Charlie Rivel', el nostre pallasso i artista de circ de més renom universal. S'inicia amb el seu naixement accidental a Cubelles el 23 d'abril de 1896 i acaba amb la seva mort a l'hospital dels Pares Camils de Sant Pere de Ribes la matinada del 25 al 26 de juliol de 1983.

Transcorre pels seus primers passos a la pista de circ, les dificultats dels primers temps, els èxits internacionals amb els seus germans René, Polo, Celito i Rogelio (els Andreu-Rivels) per Europa i l'Argentina, la cruenta separació de la família el 1935 a Frankfurt, la posterior carrera en solitari i l'exigent educació humana i artística dels seus fills (l'amazona Paulina Schumann i el trio de dansa acrobàtica Charlivels).
Inclou nombroses imatges d'època, fragments de pel·lícules, actuacions i entrevistes a Charlie Rivel, i documents inèdits com un fragment d'actuació per a oficials nazis durant la segona Guerra Mundial.

Entre els testimonis, la seva filla Paulina Andreu 'Paulina Schumann', els artistes Ramon Muñoz 'Caroli', Emilio Aragón 'Miliki', Manel Vallès 'Totó' i Jaume Mateu 'Tortell Poltrona', el crític d'art Josep Maria Cadena, el crític teatral Joan de Sagarra, l'empresari Arturo Castilla, el polític Ignasi Riera, els professors Sebastià Serrano i Joan Maria Minguet i els periodistes Joan Armengol i Andreu-Avel·lí Artís 'Sempronio'.



23.05: Pel·lícula: "El pallasso i el Führer"

Berlín 1944, en plena Segona Guerra Mundial. Charlie Rivel f tres anys que actua a la capital alemanya sota l'obligació de complir els contractes que té signats amb els teatres berlinesos.

El seu èxit és tan gran que ha esdevingut una de les estrelles més aclamades pel règim nazi, fins al punt que l'any 1944, durant una de les seves actuacions, un agent de la Gestapo, Krauss, el "convida" a preparar una actuació per la festa d'aniversari del Führer. La història es complica quan Krauss decideix que vol actuar amb Charlie Rivel, així com també ho fa algú que ha planejat un atemptat que pot canviar el curs de la guerra. Charlie Rivel i el seu company d'escenari, Witzi, es veuen obligats a acceptar la proposta.

La peculiaritat i força narrativa d'"El pallasso i el Führer" prové de la història mateixa, basada en un fet històric real protagonitzat per dos personatges carismàtics: Charlie Rivel, el gran clown català, d'àmplia projecció internacional, i Adolf Hitler, un dels dictadors més cruels de la història.

Direcció: Eduard Cortés
Guió: Gerard Vazquez, Joan Font i Eduard Cortés
Director de fotografia: Rafa Lluch
Música: Xavier Capellas
Intèrprets: Ferran Rañé (Charlie Rivel), Manel Barceló (Krauss), Jordi Martínez (Witzi) i Pere Arquillué (Golo)
Anar al contingut