Documentals

Programació especial pel Dia de la Dona, al canal 33

Amb motiu del dia internacional de la dona, el canal 33 emet una programació especial amb dos documentals: un sobre la solidaritat entre dones i un altra sobre la dona treballadora.

Amb motiu del dia internacional de la dona, el canal 33 emetrà el mateix dia 8 de març, a partir de les 22.15, una programació especial amb dos documentals: "Sòcies de vida", sobre la solidaritat entre dones i "Som el que fem", sobre la dona treballadora.

"Sòcies de vida" (22.15)

El documental mostra una altra mirada del que significa la solidaritat entre dones. Una solidaritat que no té res a veure amb caritat, sinó amb el respecte i l'ajut mutu, d'igual a igual. Tracta sobre la necessitat de què les dones valorin aquesta qualitat que històricament s'ha considerat "innata" al gènere femení. Perquè si prenen plena consciència de la importància de la solidaritat femenina, poden ser referents dels homes i de les dones del futur.

A través de les seves experiències personals, les protagonistes comparteixen i s'emocionen, explicant com en els moments difícils, sempre han comptat amb l'ajuda d'una altra dona. Tot això les porta a reflexionar sobre el que l'antropòloga mexicana Marcela Lagarde y de los Ríos va anomenar "sonoritat": un pacte universal entre les dones.

El documental està basat en els tallers que cada any organitza el Programa Municipal de la Dona de l'Ajuntament de l'Hospitalet, amb les associacions de dones de la ciutat.

"Sòcies de vida" és un documental de 30 minuts de durada dirigit per la periodista Aurora Anton i realitzat per Sonia Pons.

Més informació:
Trailer a Vimeo:
Cançó original de "Sòcies de vida"


"Som el que fem" (22.50)

El documental segueix la vida diària de sis dones treballadores, d'un ampli ventall laboral molt representatiu. Són dones que fan feines que ni són iguals ni les viuen de la mateixa manera, però per a la qual algunes han invertit molts anys d'aprenentatge. La feina pesa tant en la seva personalitat que els costa imaginar-se la seva vida, el seu "ésser" sense treballar.

En el documental, aquestes dones fugen de reivindicacions tant de gènere com laborals i pretenen que la diversitat del punt de vista d'una dona treballadora surti d'una forma natural en el seu testimoni: quina és la seva feina diària, com s'organitzen la jornada, què els satisfà més, què és el menys agraït... i com se sent considerada socialment i econòmicament.

Són dones que viuen en una societat, la nostra, basada en el treball, on realment és complicat saber si "treballem per viure o vivim per treballar".

"Som el que fem" és un documental de 45 minuts de durada dirigit per Rudy Gnutti, amb guió de Francisco Mir i Rudy Gnutti, direcció de fotografia de Felix Bonin i producció d'Ancora Música S.L. i Nao Cinematogràfica.

Tràiler del documental:

Anar al contingut