MILLENNIUM

"Navegant a l'era digital", dissabte a "Millennium"

Amb l'aparició d'internet, molts experts van augurar que ens canviaria la vida. Dissabte, a "Millennium", analitzarem si aquestes previsions s'han fet realitat o si s'han quedat pel camí.

Fa uns quinze anys, molts experts van augurar que amb la irrupció d'internet ens canviaria la vida, i la forma de treballar dels mitjans de comunicació en especial.

Aquest dissabte, a "Millennium" analitzarem què en queda, d'aquestes enormes expectatives que es van generar, quines han quedat pel camí i quines han esdevingut una realitat amb molt de futur.

Convidats: John V. Pavlik, director del Rutgers Journalism Resources Institute; Josep Sort, professor de la Universitat Ramon Llull; Glyn Williams, sociòleg; Sílvia Llombart, directora de LaMalla.net; Lluís Campo Vidal, president d'Universal.tv.

Per il·lustrar el col·loqui s'emetrà el documental:

"El negre futur de l'era digital"

L'era digital portarà molts problemes a la humanitat, perquè totes les informacions que copiem i emmagatzemem als discos durs, en cintes magnètiques o altres suports desapareixeran en vint anys. La gent del passat guardava els descobriments, les lleis o els informes en plaquetes de guix, de pedra o de paper, en canvi avui n'hi ha prou amb un senzill clic sobre la icona "desar".

Després de milers d'anys, els dibuixos i les escriptures del passat encara es poden desxifrar. El software de demà, però, no podrà llegir el que guardem avui. Bilions d'arxius de dades estan condemnats a la desaparició. La raó: no hi haurà programes capaços d'obrir-los. Ni tan sols seran accessibles els continguts digitalitzats de les biblioteques nacionals. Els científics i els filòsofs de tot el món veuen aquesta pèrdua alarmant de la memòria col·lectiva com un avís de l'arribada de "la fosca era digital".
Anar al contingut