Dimecres, 22.40, a TV3

"Marcats per Messi" recorda els inicis de l'argentí al Barça

Lionel Messi s'ha convertit aquest cap de setmana en el jugador que més gols ha marcat a la Lliga espanyola. Recordem els inicis del jugador al F.C. Barcelona.

Lionel Andrés Messi, l'home dels rècords i per molts el millor futbolista de la història, acaba de sumar aquest cap de setmana davant el Sevilla un registre més, però no un de qualsevol: convertir-se en el jugador que més gols ha marcat en els 85 anys d'història de la Lliga espanyola. Un títol que fins ara era a mans de Zarra.

"Marcats per Messi" tira enrere en el temps i se situa en el primer dia que un argentí jovenet es presenta a l'entrenament del seu primer equip com a blaugrana, l'Infantil B entrenat per Xavier Llorens. En aquell equip només hi havia un estranger, havia nascut al Senegal i era un golejador descomunal. Es deia Diong Mendy i ben aviat es van convertir en inseparables. Actualment, amb la perspectiva dels anys, Messi i Mendy són les dues cares d'una moneda. Un representa l'èxit, els títols i la glòria i l'altre el fracàs esportiu i l'anonimat. Però hi va haver un moment, l'any 2001, en què les seves vides eren com dues gotes d'aigua. Tots dos arriben el mateix any al club, són els únics estrangers de l'Infantil B blaugrana i sobre ells estan dipositades les màximes expectatives esportives.

Perquè uns futbolistes arriben i altres no? La pregunta del milió de dòlars. D'aquell Infantil B només Messi juga a Primera Divisió. "Marcats per Messi" dóna veu als que s'han quedat pel camí futbolístic. No és només qüestió de talent. Molts altres factors hi incideixen: l'esforç, la sort, la mentalitat, el físic, la constància.

Amb Diong Mendy i els altres primers companys de Messi el programa recorda com va viure l'ara crac mundial els primers temps a Catalunya. Les dificultats, la timidesa, la nostàlgia del seu país, però també com des del primer entrenament va deixar bocabadats companys i rivals. Amics inseparables a la Masia, Mendy dibuixa el Messi més humà; les hores compartides a la Masia i a les aules.

Superar les adversitats; una de les premisses per cremar etapes en un món tan competitiu com el del planter del Barça. A "Marcats per Messi" es veurà el moment en què l'argentí es trenca el peroné en el seu segon partit amb l'Infantil B. Els seus excompanys expliquen com va recuperar-se i com va evolucionar a un ritme vertiginós. Diong Mendy, tot i haver estat capaç de marcar 96 gols en una temporada com a blaugrana, es desvincula del futbol i treballa com a monitor de boxa en un club a Múrcia.

Més d'una dècada després de coincidir a can Barça, aquell Infantil B del Futbol Club Barcelona es trobarà amb Leo Messi en un dels dies més importants de la carrera de l'argentí. I "Marcats per Messi" en serà testimoni privilegiat. Moltes coses han canviat en les vides d'aquests nois, però algunes, les que els defineixen com a persones i els van convertir en amics, no les esborra el pas del temps.

"Marcats", la sèrie

"Marcats" és una sèrie documental que pretén mostrar històries que han marcat per sempre més la manera de viure la vida i l'esport dels seus protagonistes. La sèrie es va estrenar amb "Marcats: Més enllà de Leverkusen", en què es repassava la brillant trajectòria de l'Espanyol que durant la temporada 87-88 va quedar subcampió de la Copa de la Uefa. Una història de superació plena de valors explicada als equips inferiors blanc-i-blaus.

Posteriorment, es va emetre "Marcats pel 21" que dibuixava com era Dani Jarque fora del terreny de joc. Amb Andrés Iniesta com a fil conductor es veia el Jarque més humà de la mà del seu entorn més proper en clau intimista. Molts dels protagonistes del documental es trobaven en el partit homenatge que es va fer a l'etern capità blanc-i-blau.

Fitxa tècnica
Direcció: Xavi Torres i Daniel Barcón
Realització: Daniel Barcón i Jesús Muñoz
Producció: Anna López
Redacció: Jordi Bentanachs
Direcció fotografia: Domènech Gibert
Ajudant realització: Mònica Úbeda
Muntatge: Jesús Muñoz i Txus Villanova
Imatge: Jesús Muñoz, Lluís Riola, Àngel Rufí i Txus Villanova
Ajudant producció: Laura Giraldós i Ferran Martínez
Documentació: Betlem Zamora i Pat Giménez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut