Cartell de l'edició d'aquest any.
Cartell de l'edició d'aquest any.
Dilluns, 20.15, a TV3

La 64a Nit de Santa Llúcia, a TV3 i TV3alacarta

Toni Puntí ens transmet l'acte de lliurament de premis, que se celebra per primer cop al Gran Teatre del Liceu de Barcelona

TV3 transmetrà la primera mitja hora de la festa de les Lletres Catalanes que organitza cada any Òmnium Cultural, coincidint amb el lliurament d'alguns dels premis més destacats, com ara el Sant Jordi de novel·la, el Carles Riba de poesia, el Mercè Rodoreda de narracions i contes curts, i el Premi Òmnium de Comunicació, que enguany s'ha atorgat al programa de TV3 "30 minuts". Així mateix, tota la cerimònia sencera, d'una hora i mitja de durada aproximadament, es podrà seguir per internet a través del TV3alacarta amb la conducció de Toni Puntí.

Aquest és el primer cop que la Nit de Santa Llúcia se celebra al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. L'acte de lliurament de premis es farà en el transcurs d'un espectacle dissenyat expressament per a l'ocasió, conduït per l'actriu Sílvia Bel, amb música de Marc Timón i Manel Camp, coreografia de Manolo Alcántara i una posada en escena sorprenent.

L'espectacle de la 64a Nit de Santa Llúcia gira, conceptualment, al voltant d'una idea: la llum d'un país. La llum entesa com a potencial creador, com a metàfora del dinamisme cultural i símbol de la força de la gent. La llum com a llavor de futur, d'esperança. Una llum integradora, rica i diversa. Una llum intensa, que vol ser una finestra al món. La llum com a símbol d'un crit de llibertat, de la voluntat de ser de tot un poble.

Com no podria ser d'altra manera al Gran Teatre del Liceu en una Festa de les Lletres Catalanes, l'espectacle es vertebra a partir de la música i la paraula. Marc Timón, un dels nostres compositors més internacionals, renovador de la música de cobla, ha creat la banda sonora d'aquesta Nit de Santa Llúcia, i l'estrenarà en aquest espai tan simbòlic de la ciutat de Barcelona.

L'actriu Sílvia Bel, ambaixadora de les lletres catalanes en molts escenaris del país, hi posarà la paraula i exercirà un doble paper: el de conductora de l'acte i el d'actriu, tot donant veu als nostres poetes sobre les melodies jazzístiques de Manel Camp al piano.

I Manolo Alcántara, coreògraf i artista del moviment, posarà la màgia visual a un espectacle que es desenvoluparà sobre un espai escènic íntim, sobri, però alhora lluminós i espectacular. Tot plegat serà el reflex d'una cultura arrelada i diversa, oberta al món i encarada cap al futur.

Anar al contingut