#Peranpelsllocs

Espartac Peran i els misteris dels Templers de Puig-reig, a "Divendres"

Aquest dilluns, comencem la setmana al costat de l'Espartac que s'ha traslladat a Puig-reig. I a plató, tertúlia d'actualitat i el secret de les cançons, amb el periodista musical Pep Blay.

Aquesta setmana, l'equip d'exteriors del programa es trasllada a Puig-reig, a la comarca del Berguedà. El passat medieval del poble està fortament vinculat amb els cavallers de l'orde del temple, que van residir i governar des d'aquesta població les possessions en territoris catalans. Per recordar el seu passat templer, Puig-reig celebra la Festa del Solstici d'Estiu, ambientada en el món templer medieval. Coneixarem qui eren aquests cavallers, en què creien, a qui servien, i amb quines llegendes estan relacionats: el sant grial, Terra Santa, els suposats tresors amagats dels templers...
 
A més, i com és habitual cada dilluns, a la secció  "Paraules en ruta"  explorarem les varietats dialectals del català que es parla a Puig-reig, al costat d'un autèntic arqueòleg lingüístic, l'escriptor Màrius Serra.
 
I a plató, repassarem els grans temes musicals que més han influït en el món del fútbol: himnes, esportivitat i motivació ompliran la secció d'"El secret de les cançons" amb el periodista musical Pep Blay i els nostres col·laboradors, Pere Mas i Ana Boadas.
 
La tertúlia d'actualitat amb el repàs de les noticies més destacades del dia i del cap de setmana obriran aquest programa sota la conducció de Xavi Coral, amb la participació de Sebastià Serrano, Núria Ferré, Pere Escobar, Carles Capdevila i Tian Riba.
 
Abans de marxar, farem una connexió en directe a Zuric, on es celebrarà la gala d'entrega de la Pilota d'Or.
 
Us hi esperem! Cada dia pot ser "Divendres". En directe, 16.40, a TV3
Anar al contingut