"El nou món", una versió de la història de Pocahontas i John Smith.
"El nou món", una versió de la història de Pocahontas i John Smith.
Dimecres, 23.15, a TV3

"El nou món" de Terrence Malick, a "Pel·lícula nit"

Aventura èpica que explica l'enfrontament de dues cultures durant la fundació de la colònia de Jamestown (Virgínia) el 1607.

Segle XVII. El barco del capità John Smith arriba a la costa d'Amèrica en una missió d'exploració. Allà, Smith entra en contacte amb els indis i s'enamora tant de la seva cultura com de la filla del cap de la tribu, Pocahontas. Smith veu en la societat índia el model d'una societat ideal i es proposa instaurar-la a la colònia. Pocahontas i John Smith viuen permanentment la tensió entre el seu amor i la lleialtat que deuen als seus. Pocahontas vol renunciar a tot per John, però ell no veu clar que la seva relació tingui futur. L'enfrontament entre els indis i els anglesos portarà Pocahontas a acabar vivint amb els invasors i a assumir-ne progressivament la cultura.

El director, Terrence Malick, ha guanyat importants premis: la Concha d'Or del Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià, l'Ós d'Or del Festival Internacional de Cine de Berlín, Premi al Millor Director i la Palma d'Or del Festival Internacional de Cine de Canes i un David di Donatello. El 2005 va filmar "El nou món", el seu quart llargmetratge, una versió molt lliure i lírica de la llegenda de Pocahontas i John Smith.

FITXA TÈCNICA

Direcció i guió: Terrence Malick
Intèrprets: Colin Farrell, Q'orianka Kilcher, Christian Bale, Christopher Plummer, Yorick van Wageningen, David Thewlis, August Schellenberg, Noah Taylor, Eddie Marsan, Wes Studi, Raoul Trujillo, Jonathan Pryce
Idioma versió original: anglès
Producció: New Line Cinema, 2005 (Estats Units)
Durada: 129 minuts
Fotografia: Emmanuel Lubezki
Música: James Horner

Anar al contingut