Divulgació

"El documental" presenta "Corredors de fons"

Quan eren petits, l'Ahmed, el Mamadou i el Lukman van començar una carrera per canviar el seu destí. Sols van recórrer milers de quilòmetres de manera il·legal fins a Barcelona. Ja han complert 18 anys i es queden fora del sistema de protecció de menors.
El dissabte 15 de març, a les 22.40, el programa "El documental" emet "Corredors de fons", una producció de TV3 i Frame Zero, dirigida per la catalana Isabel Fernández, que retrata l'entrada en l'edat adulta de tres nois que van arribar il·legalment a Barcelona quan eren menors d'edat i que acaben de complir els 18 anys.

L'Ahmed, el Lukman i el Mamadou van arribar il·legalment a Barcelona quan eren menors d'edat. Fins ara han viscut sota la tutoria dels serveis per a menors, però ara la protecció s'acaba i han d'aprendre ràpidament a pensar i viure com a adults... Se'ls dóna permís de residència, però no permís de treball. Si volen quedar-se, hauran de lluitar molt dur per resoldre aquest laberint legal.
 
El documental és una aproximació emocional a l'experiència vital d'aquests adolescents obligats a madurar de manera accelerada per les seves circumstàncies i comparteix la seva soledat i la seva lluita.
 
"Corredors de fons" parla d'una realitat poc coneguda, i mostra l'enorme esforç que han de fer aquests nois per integrar-se i guanyar-se la vida amb dignitat. El documental vol contribuir a trencar tòpics negatius sobre la immigració, promovent valors de tolerància, solidaritat i respecte en una societat intercultural.
 
Sinopsi

Quan eren petits, l'Ahmed, el Mamadou i el Lukman van començar una carrera per canviar el seu destí. Sols van recórrer milers de quilòmetres de manera il·legal fins a Barcelona. Ja han complert 18 anys i es queden fora del sistema de protecció de menors. Ja han complert divuit anys, i es queden fora del sistema de protecció de menors. Ara lluiten contra rellotge, per aconseguir el permís de treball que necessiten per poder quedar-se. Sols, en un lloc estrany, han de demostrar que poden fer-se càrrec de la seva existència com si fossin adults. La seva força de resistència serà clau per aconseguir arribar a la línia de meta.
 
"Corredor de fons" va rebre una nominació als Preix Europa (Berlín) i va ser seleccionat al Medimed (Sitges). És del segon llargmetratge de la directora Isabel Fernández després d'"El fill de son pare", també produït per Frame Zero i que va obtenir una Menció Especial als Prix Europa el 2010.