Premi

"El Milagro" guanya el premi al millor documental a l'Oregon Independent Film Festival

El director de cinema barceloní Salomón Shang recollirà aquesta setmana el guardó pel llargmetratge que retrata l'explotació infantil a l'abocador d'El Milagro, al Perú.

L'entrega del Premi al Millor Documental de l'Oregon Independent Film Festival serà a la cerimònia dels premis que se celebrarà el 21 de setembre a Portland (Oregon), als Estats Units.

El llargmetratge se situa a El Milagro, un abocador del Perú envoltat per una ciutat improvisada amb més de 30.000 habitants que viuen en condicions d'extrema pobresa, sense electricitat ni aigua corrent. Molts nens són obligats a treballar a l'abocador remenant entre tones d'escombraries i posant en risc la seva salut. Diego, un nen d'11 anys, mostra al director els riscos que ha d'afrontar diàriament. El treball de l'equip de rodatge i les entrevistes que fa el director formen part de la narrativa del film.
 


Tràiler d'"El milagro"


"El Milagro" es va rodar entre juliol i setembre del 2011 a les poblacions de Trujillo i Lima, on se situa l'abocador. A principis d'aquest any, es va estrenar als Estats Units, al Festival de Cine de Santa Bàrbara, on va ser nominat al premi de documentals "Justícia Social", i pròximament s'estrenarà al Canadà dins el marc de l'One World Film Festival.


Fitxa tècnica
Direcció: Salomón Shang
Producció: Aina Gómez Pizá
Direcció de fotografia: Sergio de Uña
Càmeres: Sergio de Uña i Ignacio Blanco Alderete
Muntatge i so: Begoña Ruiz
Música: Jaume Solé Viñas
Espanya, 2011
El documental ha estat produït per Aina Gomez Pizá amb la productora mallorquina Shalott Films.


Més informació
Web d'"El Milagro"


Salomón Shang, director
(Barcelona, 1976) Director de cinema que s'ha format a l'École Internationale de Théatre Jacques Lecoq de París; l'Escuela de Cine de San Antonio de los Baños, a Cuba; la New York Film Academy o el Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya. En la seva filmografia destaquen pel·lícules de ficció com "Metropolitan" (2002), "La leyenda del Innombrable" (2010) o el documental "Madre Cuba" (2004).
Compagina els treballs cinematogràfics amb l'escriptura, la crítica o la formació.
Blog
Facebook
Twitter          
Anar al contingut