En Quim Masferrer ens dóna idees pràctiques per anar de poble en poble
En Quim Masferrer ens dóna idees pràctiques per anar de poble en poble
Dilluns, 22.40, TV3

"El Manual del bon foraster"

Un programa pràctic que recull les conclusions d'en Quim Masferrer després de recórrer vint pobles i entrevistar més de 700 persones.

"El foraster" presenta un manual, "El manual del bon foraster", un recull d'idees i suggeriments per a tots aquells que vulguin deixar-se seduir per l'aventura de descobrir els pobles de menys de mil habitants. Un programa pràctic per fer quilòmetres i anar de poble en poble. Un manual amb tot el que en Quim ha après durant un any i mig.

En divuit mesos, "El foraster" ha recorregut vint pobles, ha entrevistat més de 700 persones, ha fet més de 15.000 quilòmetres... i si en pot extreure una conclusió és que, quan marxes d'un poble, ja no ets la mateixa persona que quan hi vas arribar per primer cop. No importa en quina època de l'any el visitis; sempre hi passen coses. No importa amb qui parlis; sempre et sorprendran.

En tot aquest temps, hem parlat de la vida, de la mort i de l'amor. I fins i tot de com aconseguir que una vaca et faci cas. També hem compartit taula, hem cantat, hem collit fruita i hem pescat. El bon foraster ha de tenir paciència i ha de saber que la neu de Salardú i la pluja de Peramola no són un inconvenient, són un repte; que en un poble et poden rebre amb els braços oberts i també amb bromes, com a Prades, o fins i tot pot ser que no et rebi ningú, com a Arsèguel, el poble més petit que hem visitat fins ara. El bon foraster ha d'estar disposat a tot i ha de saber parar l'orella, perquè a tot arreu hi ha una gran història.

Després d'"El manual del bon foraster", es recuperarà el capítol dedicat a Salardú.

Anar al contingut