Estrena

El K3 estrena el "Play"

Un programa que vol contribuir a l'aprenentatge de l'anglès amb música, cinema i jocs de lletres i de nombres. Els participants són nois i noies, estudiants de sisè curs de primària, de diferents escoles de Catalunya.

El K3 estrena "Play", un programa per practicar l'anglès amb música, amb cinema i amb jocs de lletres i números. La finalitat és que l'espectador passi una bona estona mentre aprèn, recorda o es familiaritza amb la llengua anglesa. Els participants són estudiants de sisè curs de primària, d'un total de 26 escoles públiques de Catalunya.


A la roda de premsa de presentació del programa, que s'estrena al K3 el divendres 4, a les 19.00, hi han assistit Carme Basté, directora de programes i subdirectora de TVC; Miquel Garcia, director de l'àrea de Documentals, Educatius i Nous Formats i Agnès Busquets, presentadora del programa.

Carme Basté ha presentat "Play" com una aposta per la política de potenciació de l'aprenentatge de l'anglès, una assignatura pendent a la societat catalana (que aquest estiu tindrà altres suports en la graella del 33), i també com l'inici de la reorientació de la programació del canal K3, amb l'emissió de més programes de producció pròpia dirigits als telespectadors més joves. "Per al canal –ha dit Basté– és un aire fresc. I estem contents, a TVC, perquè les escoles s'hi han sumat molt bé al projecte, al veure que els nens no hi són utilitzats com a part d'un ‘show' televisiu".

Miquel Garcia ha definit la línia de treball seguida per a l'elaboració dels 14 primers capítols del programa, en què han participat alumnes d'entre els 11 i els 12 anys. "Quan vam pensar com podríem introduir l'aprenentatge de la llengua anglesa entre els infants i preadolescents, ens vam decidir per ensenyar "entre línies", perquè és molt difícil que la televisió ensenyi directament. I la fórmula per la qual es va optar va ser la de plantejar un joc ("play") que motivés i que els nens el poguessin practicar. Per tant, el programa no és cap examen de llengua anglesa: és un joc, una finestra oberta a la diversió i a la motivació, perquè, a través de la música i el cinema (dos elements molt fàcils de captar per als alumnes), perdin la por de fer el ridícul i es llancin a parlar l'anglès".

A "Play", cada escola interpreta dues cançons que, prèviament, ha estat assajant a classe a partir d'un material audiovisual que li ha estat enviat. Les quatre cançons que es canten a cada programa van associades a una pregunta de comprensió oral que haurà de respondre el/la portaveu de l'altra escola, amb l'ajuda dels seus companys, repartits entre el públic.

En una altra prova, les dues escoles hauran de sumar esforços per respondre, de forma conjunta, en una prova de vocabulari i a la prova de cinema, els participants veuen l'adaptació d'una escena d'una pel·lícula, subtitolada en anglès, on hi ha un parany que han de trobar per puntuar.

Totes aquestes proves van sumant punts a un marcador que, després de 13 programes, decideix quina escola és la que ha acumulat més punts en la seva intervenció.

La presentadora d'aquest nou espai, l'Agnès Busquets ha explicat la seva participació a "Play": "faig de conductora del programa i em col·loco en el lloc dels nens per fer també l'aprenentatge". Busquets, que ja ha col·laborat en altres programes del K3, ha remarcat també la col·laboració de les escoles: "Els nens i els directors de les escoles han rebut molt bé el projecte, perquè és una conjunció de les activitats que es fan a les classes de música i d'anglès".

"Play" és un programa de TVC fet en col·laboració amb Triacom Audiovisual i amb el suport del Departament d'Educació de la Generalitat.

Anar al contingut