Griot africà

"De prop" ofereix el concert de Nino Galissa

El músic africà ens presenta el seu disc "Àfrica today", un treball en què parla dels problemes d'Àfrica, de l'emigració, del record d'aquells que van morir, de Barcelona i de la integració de l'emigrant allà on va a treballar.

Nascut a Guinea Bissau, en Nino Galissa fa molts anys que viu a Barcelona, on ha format la seva família i viu gairebé com un griot urbà trasplantat. Ell forma part d'una família de griots africans (els griots són aquells músics que a l'Àfrica de l'Oest recorren els pobles per transmetre notícies i històries de manera oral amb l'acompanyament del seu instrument musical, en aquest cas la kora) gairebé com els antics trobadors, o com els més recents cantautors.

El seu instrument és la kora, de la qual és tot un mestre. La kora és una mena d'arpa feta amb una carbassa i un pal de fusta que pot recordar la sonoritat d'un piano

El seu quart disc, "Africa today", és un treball en què parla dels problemes d'Àfrica, de l'emigració, del record d'aquells que van morir, de Barcelona i de la integració de l'emigrant allà on va a treballar. Tot ho fa demostrant que la música africana no és només ritme i percussió. La música africana és, sobretot, veus i melodies d'una bellesa encara desconeguda entre nosaltres.

Nino Galissa ens acosta la seva música a "De prop".
Anar al contingut