Brauli Duart anuncia que Hisenda desestima les al·legacions sobre l'IVA presentades per la CCMA

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha explicat que Hisenda ha notificat que no accepta les al·legacions presentades per la CCMA en el marc de la Comissió de Control

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha explicat aquest matí al Parlament de Catalunya, en el marc de la Comissió de Control de la CCMA, que aquesta mateixa setmana Hisenda ha notificat que no accepta les al·legacions presentades per la CCMA sobre la reclamació que comportarà un impacte global negatiu de 80,5 milions d'euros en concepte de l'IVA dels exercicis 2012, 2013 i 2014. Duart ha anunciat també que ara es recorrerà a la via judicial, on considera que es donarà la raó a la CCMA,  ja que les al·legacions que ha presentat la Corporació coincideixen, precisament, amb el contingut de l'esmena al projecte de Llei de l'IVA que s'ha presentat per resoldre el conflicte obert i que el Senat i el Congrés acaben d'aprovar per majoria absoluta. Una llei de l'IVA que entrarà en vigor a partir de l'1 de gener del 2015.

Duart s'ha mostrat sorprès i alhora preocupat per aquesta resolució negativa, ja que a més de demanar el retorn de l'IVA deduït dels anys 2012 i 2013, Hisenda no retornarà a la CCMA els 20 milions d'euros de la declaració corresponent al segon semestre del 2013 i tot el 2014 en concepte d'IVA, amb el consegüent impacte sobre la tresoreria de la CCMA. En aquest sentit, el president de la CCMA ha explicat que s'està treballant amb el departament d'Economia i Coneixement per trobar una via de solució que passés per un crèdit extraordinari que, un cop resolta favorablement la via judicial, la CCMA retornaria a la Generalitat. Aquesta possibilitat quedaria inclosa en el projecte de pressupost de la CCMA que s'ha de presentar al Parlament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut