Opinen 9 periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio

9 raons per les quals ens encanta el Primavera Sound 2018

Interceptem 9 habituals del festival barceloní que el cobriran per als seus programes de TV3 i Catalunya Ràdio i els preguntem: per què ens agrada tant el Primavera Sound?

No et volem convèncer de res: a aquestes alçades, els abonaments de la 18a edició del Primavera Sound estan esgotats, així com les entrades de dissabte. Encara n'hi ha a la venda per a dijous i divendres, i, evidentment, pots anar a la sessió d'obertura de dimecres, sempre gratuïta. El festival omple de música, amb quasi 200 artistes, tot Barcelona, del 28 de maig al 3 de juny. L'any passat va rebre 200.000 persones i, d'aquestes, n'hem triat 9 perquè ens donin la seva raó per repetir enguany. Són quatre periodistes de TV3 i cinc de Catalunya Ràdio.


1. Ens encanta viure totes les hores del festival

BLAI MARSÉ @blaimarse periodista musical de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Presentador del programa #5Songs a iCat.cat

Per anar a fer migdiades de tarda a l'Auditori i somiar que vas al Primavera i veus els millors concerts del dia (llàstima que aquest any només obre dimecres i dijous).

Aquest any, el Blai Marsé podrà veure a l'Auditori Rockdelux els directes de Maria Arnal i Marcel Bagès, i Spiritualized el dimecres, i dijous els de Delorean, Capullo de Jerez, Art Ensemble of Chicago i el combo Echo Collective, Dustin O'Halloran and guests play Jóhann Jóhannsson's Orphée. Si es desplaça fins a l'Auditori de Barcelona, divendres i dissabte podrà reconèixer la BSO "The Stranger Things" al concert de Kyle Dixon & Michael Stein de S U R V I V E.

 

2. Ens encanten els retrobaments familiars

CRISTINA BORDAS, @CrisBordas periodista serièfila de Catalunya Ràdio

D'acord, no és que els meus tiets vagin al Primavera, però cada trobada inesperada amb un amic d'aquells que fa temps que no veus remet a una agradable sensació de familiaritat. Com el dinar de Nadal, la cita amb el festival està apuntada al calendari de molts coneguts amb qui no coincideixes enlloc més, i aquell moment és... indescriptible! "Ja ha passat un any? Quins concerts has vist? Aniràs a The National?" Sí, i seguirem disfrutant amb directes i reunions sorpresa per moltes edicions més!

Perquè els retrobaments esdevinguin, a banda de comprar un globus, agafar una canya o portar una ombrel·la japonesa, és recomanable imprimir-se el mapa i dur-lo a la butxaca. Hi ha una quinzena d'escenaris on perdre's. O trobar-se.

 

3. Ens encanta ser fidels al Primavera Sound

JOFRE FONT@JofreFont redactor a "Quan arribin els marcians"

He anat al Primavera Sound des de la primera edició del format actual, aquella llunyana del 2001 al Poble Espanyol amb Armand Van Helden, Los Planetas o Yasuharu Konishi. No us penso mostrar una foto de quin aspecte tenia llavors. Va ser una sola nit de dissabte que és una mica com el concert dels Beatles de la meva generació: hi ha gent que em diu que hi va anar, que jo no recordo veure'ls allà. Només érem 8.000. Sigui com sigui, des de llavors, no me n'he perdut cap i aquesta, tot just, serà la divuitena vegada que hi vaig. El meu motiu per tornar-hi, doncs, és que no penso deixar d'anar-hi fins que hagi vist, com a mínim, una cinquantena d'edicions. Bon Primavera a tothom!

Fem un "remember": curioseja la història del Primavera Sound amb aquesta infografia farcida de dades i fites del festival (qui va ser el primer grup que hi va actuar?), agafa nostàlgia amb aquestes 16 fotos de 16 anys, i indaga en els cartells de totes les edicions.

 

4. Ens encanta descobrir-hi artistes emergents

MONTSE VIRGILI@montsevirgili directora de l'"Interferències" a Catalunya Ràdio

Els caps de cartell sempre són un bon reclam, però el que encara m'emociona, després de tants anys, és conèixer bandes no tan conegudes amb la seguretat que, en un parell d'anys, pot ser que es converteixin en noms importants. El Primavera converteix en or el que toca!

Perquè no perdis passada, imprimeix-te els horaris. I fes cas a la Montse: no et quedis només amb els noms grans, hi ha molta música per descobrir!
 

5. Ens encanta el clima que s'hi genera

DIMAS RODRÍGUEZ, redactor a "Tot es mou" i líder de la banda Invisible Harvey

Per aprofitar i dir en una cançó que sona tot el que no t'atreveixes a dir en paraules.

Els festivals són per socialitzar. Hi coneixeràs el teu pròxim amant, la teva futura parella, hi faràs amics nous i també en retrobaràs. També faràs aquella cervesa pendent amb el teu ex. I, com que el clima que s'hi genera és de distensió, relax i comunió, les cançons diran o t'ajudaran a dir el que no goses verbalitzar en altres ocasions. El Dimas ens ha confessat que al respondre'ns tenia al cap el tema "Love Letter", de Nick Cave & The Bad Seeds.

 

6. Ens encanta l'eclecticisme del cartell

JOSEP MARTÍN, director i presentador de l'"Independents" a iCat

El principal motiu per anar al Primavera Sound és l'excel·lent cartell musical que presenta cada any. Sempre hi ha caps de cartell potents, però la part més interessant està sempre a la part mitjana del cartell, allà és on hi ha les descobertes, els clàssics a reivindicar i les sorpreses. Cada any, hi trobareu des de heavy metal a flamenc, de jazz a electrònica, de rock a música africana... Tot un parc d'atraccions musical per a tots els gustos. Després de 18 anys seguint el festival i d'entrevistar desenes d'artistes que així ho corroboren es pot afirmar que aquest és un dels millors festivals musicals d'Europa, amb uns cartells envejats per mig món.

E-L C-A-R-T-E-L-L. De la A a la Z. Extensíssim, completíssim. Possiblement inabastable. Dosifiqueu-vos i arribareu a cobrir els vostres grups preferits i a descobrir els que ho seran en un futur.

 

7. Ens encanta ballar fins que acabi la nit

JÚLIA BERTRAN, @julysuperfly redactora a "Quan arribin els marcians", escriptora i il·lustradora

Jo no me'l perdo perquè és l'oportunitat perfecte per veure grans grups internacionals i, al mateix temps, descobrir bandes petites. I perquè hi ha "mono" de música, balls i birres a l'aire lliure.

Si busques ballaruca de la bona -com la Júlia-, apunta aquests tres escenaris englobats sota el paraigües de Primavera Bits.


8. Ens encanten els moments (surrealistes) que ens brinda el festival

ROGER SERÓ, @rogespierre presentador d'"Els experts"

Perquè va ser el primer lloc que vaig aconseguir superar les barreres del so com a ésser humà. L'edició de 2013. Per això hi torno cada any. En aquell punt just ara no hi ha cap escenari, però igualment hi torno cada edició i entro en trànsit una estona. El 2010 vaig conèixer una noia que quasi em va escriure al cap dels dies.. un matí vaig veure que deia "escrivint..." al whatsapp, però al final es devia tirar enrere i no em va dir res. També tinc gravat a la ment el lloc exacte. Ara, la disposició d'escenaris ha anat canviant, però recordo aquests dos punts, quasi a nivell de rajola, i cada any busco un moment per anar-hi i palplantar-m'hi un minut. És com un ritual i demano respecte. 
Per mi, quan arriba el PS, és que un any més ha passat i mai el podrem recuperar. 

Possiblement tens dubtes sobre el festival. Puc entrar-hi menjar? Reciclen el plàstic dels gots? Hi ha autobús llançadora? Paguen els nens? Aquests i tots els dubtes tenen resposta aquí.


9. Ens encanta contagiar als nens l'esperit festivaler

CRISTINA ALEMANY, redactora digital de TV3

No anar-hi no és una opció. El Primavera Sound forma part del meu ritual vital: és el tret de sortida de la millor època de l'any. Compro l'abonament sense ni tan sols conèixer el cartell, descobreixo artistes les setmanes prèvies al festival i contagio la passió per la música als meus fills: cada any me'ls enduc almenys un dia. "Music is the Answer", com diu el tema de Joe Goddard.

Anar al Primavera Sound en família és tota una experiència que pot ser rodona si la completes amb la programació pensada especialment per al públic infantil, amb el ja clàssic Minimúsica.

Agafa energia, acumula hores de son, calçat còmode, desempellaga't de prejudicis musicals. Comença un dels festivals més grans d'Europa!

ARXIVAT A:
Primavera Sound
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut