Les versions de Queen a TV3
De l'"I want to break free" de Garcia Albiol al "Show must go on" de Luis Enrique

8 versions de Queen que has sentit a TV3 i no recordes

Sortegem 5 entrades dobles per al concert de Queen a Barcelona el 10 de juny. Per participar només cal que ens diguis quina d'aquestes versions del grup és la teva preferida!

Els èxits al llarg de la carrera de "Queen" són tants, i tan populars i èpics, que és difícil no haver-los cantat a ple pulmó en algun moment. Ara teniu l'oportunitat de tornar-ho a fer aconseguint una de les 5 entrades dobles que sortegem per al concert  "Queen + Adam Lambert" el 10 de juny al Palau Sant Jordi de Barcelona. Només per participar-hi, optes al premi. És tan fàcil com dir quina d'aquestes versions és la teva preferida de la banda britànica. Des de la mort de Freddy Mercury l'any 1991, el guitarrista Brian May i el bateria Roger Taylor han continuat treballant sota el nom de "Queen" i, des del 2011, fan concerts amb el cantant nord-americà Adam Lambert. Cantaran algunes d'aquestes cançons al concert de Barcelona?

 

1. "Bohemian rhapsody", amb Oriol Pujol (Queco Novell) i Artur Mas (Bruno Oro), a "Polònia"

Qui hauria dit que una cançó sense tornada acabaria sent un dels singles més exitosos de tots els temps amb més de dos milions de còpies venudes?  Artur Mas Mercury (Bruno Oro) i Oriol Pujol (Queco Novell) canten la Rapsodia convergent. No dura els 6 minuts de l'original, però amb la meitat del temps també fan posar la pell de gallina. 

 

2. "Crazy little thing called love", dels Jarks, a "Oh happy day"

Els Jarks d'"Oh Happy Day" es posen rockabillies versionant aquest tema de l'àlbum The Game (1979). Mercury va explicar una vegada que va escriure aquesta cançó mentre prenia un bany d'escuma en un hotel de Munic. Si tanqueu els ulls podreu veure'l tocant la seva Fender Telecaster!

 

3. "I want to break free", de Xavier Garcia Albiol (Fermí Fernàndez), a "Polònia"

Un dels videoclips més famosos de la història, encara que en el seu dia l'MTV no el va voler passar. Aquest tema de l'àlbum "The works" (1984) va servir d'insipiració a l'Albiol de "Polònia" (Fermí Fernàndez) per posar-se unes mitges i netejar Badalona des del menjador de casa seva. Després de veure el clip, engegareu la vostra aspiradora.

 

4. "I want to break free", de l'Àngel Llàcer i Manu Guix, a "Còmics"

Amb una altra versió d'"I want to break free", Àngel Llàcer i Manu Guix (de "Còmics") reivindiquen la solteria, un dels temes preferits del Pepe Rubianes. Pepe, va per tu.

 

5. "A kind of magic", amb Àngel Llàcer, el Peyu, la Loll i Manu Guix, a "Còmics Show"

A l'Àngel Llàcer, en Peyu, la Loll i en Manu Guix, "Tot els sembla màgic" a "Còmics Show". Un èxit de "Queen" de l'any 1986 que va passar bastant desapercebut als Estats Units però que va omplir estadis com el de Wembley a Europa. Deixeu-vos emportar per la seva màgia!

 

6. "Who wants to live forever", dels Giovinetto, a "Oh happy day"

Aquest gran tema de "Queen", també de l'àlbum "A kind of magic", va ser escrit  per a la pel·lícula "Els immortals" (1986).

Atrevir-se al primer programa d'"Oh Happy Day" a cantar Queen i aquest "Who wants to live forever" és molt poc assenyat. Però posar-hi dos instruments de corda per tenir música en directe... Això només ho poden fer els Giovinetto.

 

7. "The show must go on", amb Carles Puigdemont (Queco Novell), Oriol Junqueras (Ivan Labanda), Raül Romeva (Sergi Cervera) i Eulàlia Reguant (Judit Martín), a "Polònia"

Aquest va ser el gran tema de l'album "Innuendo" (1991), l'últim on Freddy Mercury va participar. Va marxar per la porta gran, amb una última cançó, que va estar 37 setmanes seguides com a número 1 a les llistes britàniques. 

Però sempre, quan sembla que ja no hi ha sortida, el show ha de continuar. Així que quan la CUP, ERC i CDC no es posaven d'acord sobre com avançar en el procés van necessitar aquest esperit pel tema 'On collons som?. No va guanyar un disc de platí, però van fer patir una mica. 

 

8. "Show must go on", de Luis Enrique (Ivan Labanda), a "Crackòvia"

I no podem acabar sense aquesta versió del "Crackòvia". Quan Luis Enrique (Ivan Labanda) va anunciar durant una roda de premsa que marxava del Barça i també ens va dir adeu versionant aquest tema etern.

Al cap d'uns mesos de l'estrena del disc "Innuendo", dos dies després de fer pública la seva malaltia, Mercury va morir. Un final immensament trist, que va ser un punt i a part per a "Queen". Però com diu aquesta emblemàtica cançó, el show havia de continuar.

 

El concurs

Després de veure tots aquestes versions, ara és el moment de votar quina és la millor. Queen + Adam Lambert us esperen al Palau Sant Jordi.

 

"Queen" a Barcelona

El concert del Palau Sant Jordi no serà l'únic lloc on sonarà la música de Queen els pròxims dies. Si et quedes amb ganes de més, el Teatre Coliseum acull "We love Queen", un concert tribut amb músics en directe i una espectacular posada en escena. Del 7 al 17 de juny.

Anar al contingut