Eduard Sanjuán, actual director de "30 minuts"

Eduard Sanjuán, actual director de "30 minuts"

"30 minuts" és un programa que ha estat capaç de subratllar de manera especial la història de Televisió de Catalunya i la percepció de la societat civil del país en aquest últim quart de segle.

"30 minuts" ens ha explicat i ens explica el món que ens envolta, des de la realitat més pròxima fins a la més llunyana, viatjant també a la història necessària, procurant treballar sempre amb rigor i profunditat. I amb la vocació de fer-lo més entenedor. Des d'aquell món que ja es preparava, l'any 1984 (data de la posada en marxa del programa), per enderrocar cinc anys més tard el mur de Berlín i superar la dramàtica divisió dels blocs, fins al d'ara, el del segle XXI, ple d'incerteses sobre els models tradicionals d'entendre i de gestionar el planeta des de tots els àmbits. Des de la Catalunya i l'Espanya dels primers passos d'autogovern i de la consolidació democràtica fins a l'actual recerca del dibuix d'uns perfils més definits de projecció cap al futur.

"30 minuts" vol seguir sent fidel a la interpretació i al reflex de les nostres societats, atent, com sempre, a les noves realitats i als discursos televisius que ens permetin explicar-les millor en cada moment. Al bell mig d'una revolució tecnològica històrica que gira al voltant de la comunicació humana, s'imposen nous interrogants, noves lectures i nous mètodes i plataformes de relat.

La careta del programa, nou referent d'una evolució entesa des de la coherència i la fidelitat als nostres senyals d'identitat, és tota una declaració de principis: l'obertura de finestres i d'espais a tot allò susceptible de ser explicat, mostrat. La figura de l'home despullat que s'interrogava sobre una realitat que es projectava sobre el seu cos deixa pas a la ciutat del món, de la vida, on la condició humana mira d'adaptar-se al naixement d'una nova era marcada pel canvi de segle.

I "30 minuts" hi vol ser per explicar-ho.

Eduard Sanjuán