Xavier Trias és partidari de fer coincidir una consulta sobre els Jocs d'Hivern amb les europees

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', l'alcalde de Barcelona reitera que podria plantejar una moció de confiança si no aconsegueix el suport de la resta de grups per aprovar els pressupostos.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, és partidari de fer coincidir una consulta sobre els Jocs Olímpics d'Hivern amb les eleccions europees del maig del 2014 o amb les municipals del 2015 si finalment s'opta als Jocs del 2026. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Trias ha plantejat aquest escenari per a la consulta: "Jo crec que si ens presentem al Comitè Olímpic Espanyol fent després una consulta, per exemple, coincidint amb els europees, és una solució si ens presentem el 22."
 
Xavier Trias, que tampoc descarta presentar-se als Jocs del 2026, seguint la recomanació de membres del COI, en aquest cas plantejaria una consulta coincidint amb les eleccions municipals del 2015. Durant l'entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, l'alcalde ha lligat la seva decisió de congelar els impostos de Barcelona amb la cursa olímpica i ha comparat la situació de Madrid amb la de la capital catalana: "El deute de Madrid tan important, els ha anat bé o no? Jo si sóc un membre del Comitè Olímpic i dic: on farem els Jocs Olímpics? Diu: a Madrid. Què li passa a Madrid? Deu 8.000 milions. Dius: ostres! Si volem competir, el que no podem de cap de les maneres és fer dèficit."
 
Trias, que trobaria bé que la consulta es fes a les poblacions dels Pirineus que entrarien a la candidatura, s'ha queixat que el PP defensi una consulta pels Jocs Olímpics i en canvi s'oposi al dret a decidir dels catalans.
 
L'alcalde de Barcelona ha reiterat que podria plantejar una moció de confiança si no aconsegueix el suport de la resta de grups municipals per aprovar els pressupostos d'aquest any i ha afegit que no té cap problema a pactar amb qualsevol partit si això li permet tirar-los endavant: "Utilitzaré tots els mecanismes que hi ha per aprovar uns pressupostos, perquè el que sí que no podem fer aquest any és no aprovar-los, perquè ens trobaríem amb quantitat d'inversions en funcionament a mig fer que s'haurien d'aturar totes, i això, sincerament, no m'ho puc permetre."
 
Pel que fa a la negativa del Museu d'Història de cedir el Saló del Tinell per a la gravació de la sèrie Isabel de Televisió Espanyola, Xavier Trias ha afirmat que ell els hauria donat permís.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut