Xavier Trias defensa tirar endavant la consulta del 9-N malgart que el govern central l'inpugni

Trias ha fet aquestes declaracions en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas. En el mateix programa, el secretari d'Acció Política del PSOE, Patxi López, ha dit que entén el nou recurs plantejat pel govern espanyol.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha estat la primera veu política que defensa l'opció de tirar endavant la consulta, hores després de saber la decisió de l'executiu de Rajoy de presentar un nou recurs al Tribunal Constitucional. Trias considera inexplicable i una barbaritat que el govern espanyol pugui recórrer el nou 9-N quan no té cap efecte legal. L'alcalde de Barcelona ha explicat: "No sé exactament, jurídicament, les repercussions que podria tenir i, evidentment, el que crec que s'ha de preservar que el president no tingui cap problema. Però jo sóc partidari de mantenir-la."
 
Mentrestant, des del PSOE, el secretari d'Acció Política i exlehendakari, Patxi López, entén el nou recurs plantejat pel govern espanyol però insisteix que la via judicial no és el camí per resoldre el conflicte polític amb Catalunya i ha afegit que aquest camí tampoc soluciona el conflicte de la consulta impulsada pel govern català i els partits sobiranistes. López ha dit: "Em sembla lògic que un govern vetlli per la legalitat. No sé si una trobada popular amb urnes de cartró incompleix la legalitat. Veurem el que passa, però en qualsevol cas una trobada popular amb urnes de cartró no em sembla alguna cosa que hagi de resoldre els nostres problemes."
 
Patxi López també ha reclamat que els presidents espanyol i català obrin el diàleg. Per l'exlehendakari, "el que està passant a Catalunya no es resol només apel·lant a la llei i a la legalitat. Aquest és un problema polític que exigeix política. I la política implica, en si mateixa, l'exercici del diàleg".
 
Patxi López considera incomprensible que encara no s'hagin assegut Mariano Rajoy i Artur Mas per solucionar el problema.
 
 
Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Xavier Trias, podeu anar aquí:
Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Patxi Lopez, podeu anar aquí:
 
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut