Xavier García Albiol creu que les negociacions del PP amb Ciutadans van més enllà de la investidura i es dirigeixen cap un acord per les reformes que necessita l'Estat

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, el coordinador del Partit Popular català, Xavier García Albiol, ha tret importància, a l'advertiment de Ciutadans sobre la falta de concrecions dels populars en les negociacions de la investidura. García Albiol ha assegurat que en tota negociació hi ha moments complicats i d'altres de més fàcils. En aquest sentit, ha indicat que les converses amb el partit d'Albert Rivera van més enllà d'una entesa per la investidura de Mariano Rajoy.

Les converses entre PP i Ciutadans

"A mi em sembla que és positiu que ja s'hagin superat determinades etapes, que ja s'hagi superat, per exemple, l'etapa de l'acord d'investidura i es vagi més enllà i s'estigui discutint en aquests moments un acord de legislatura o un acord, potser no de legislatura, però si d'aquells aspectes sobre les grans reformes que necessita Espanya en els propers mesos."

"Forma part de l'absoluta normalitat que dins d'un procés de negociació  hi hagi moments que siguin més complicats, que hi hagi moments on sembla que tot se'n va en orris, i al final el que jo crec que és desitjable i és el que vol, evidentment,  el Partit Popular, i suposo que ciutadans també, és arribar a un acord que sigui mínimament satisfactori per a les dues parts."

La preocupació de Juan Carles Girauta sobre el procés negociador

"Joan Carles Girauta és de sang calenta, és temperamental, i al final estem parlant que aquí hi ha una negociació. I en una negociació et poses d'acord amb moltes coses i en d'altres no acabes de coincidir. El que s'ha de fer és un exercici de generositat per part de tothom."

El paper de Catalunya en les negociacions

Xavier García Albiol també ha negat que a les negociacions amb Ciutadans hi hagi un paquet català, tot i que ha reconegut que s'està parlant de diferents qüestions que afecten Catalunya, com ara la immersió lingüística. En aquest punt, García Albiol ha indicat que el PP defensa l'aplicació del model Bauzà, que es va posar en marxa la legislatura passada a les Illes.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Xavier García Albiol,  cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut