Xavier Bosch aborda la responsabilitat dels mitjans de comunicació al llibre 'Eufòria'

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', l'escriptor i periodista ha presentat la tercera entrega de la saga protagonitzada per Dani Santana.

L'escriptor i periodista Xavier Bosch aborda la responsabilitat dels mitjans de comunicació a la tercera entrega de la saga protagonitzada pel periodista Dani Santana. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Bosch ha explicat que a Eufòria parla de realitats amagades i fa una crítica de la societat. A partir de la relació que estableix el protagonista amb un pirata informàtic, l'escriptor recorre les interioritats de la indústria farmacèutica i estableix paral·lelismes amb l'actualitat per reflexionar sobre la responsabilitat del quart poder: "Sovint ens trobem que el poder, com el cas de les farmacèutiques, que en tenen molt, o el cas de l'altra gran trama de la novel·la, que és l'empresari mexicà multimilionari que vol invertir a Catalunya per posar el parc temàtic més gran d'Europa, doncs tots aquests fan que molts mitjans ho silenciïn, és a dir, els mitjans tenim la força pel que diem, però sovint encara tenim més força pel que callem, pel que no gosem dir. Malament rai, perquè estem aquí per servir la gent."
 
Xavier Bosch ha explicat que les interioritats que va saber de primera mà de l'experiència d'un visitador mèdic són el punt de partida d'aquest llibre: "Aquesta persona m'explica la seva vida i em diu que es va fer fàstic a si mateix quan va haver d'anar a un bordell a pagar 600 euros pel servei d'una prostituta, i aquí va decidir deixar-ho. Creia que era un bon tema, i m'ha explicat molts detalls, fil per randa la seva vida, i jo ho he aprofitat i ho he novel·lat, ho he ficcionat."
 
L'escriptor i periodista ha afegit que està escrivint un nou llibre i només n'ha avançat el títol: La dona que va entrar al vestidor d'homes.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut