"Xafant estereotips" i "Vila de Salt", a "Tot un món"

Cada cap de setmana, "Tot un món" s'acosta a la realitat de ciutadans immigrants que van arribar fa més d'una dècada i estan plenament integrats en entorns socials, laborals, culturals i educatius. A més d'endinsar-se en la vida dels protagonistes, el programa mostra la seva implicació en la societat catalana i la seva visió del món.

Capítol 909: Xafant estereotips

Cada inici de curs, la Judit Raso nota que hi ha alguna família que se sorprèn de trobar-se que la tutora del seu fill és negra. També se n'estranyaven les directores de les escoles bressol quan arribava ella, i no era una mare, sinó la nova mestra. La Judit va ser la primera dona negra a treballar a l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, i això pesa, en positiu i en negatiu, com ella ens explica. Per la Judit cal més coneixement per trencar amb aquests tipus d'estereotips. Amb aquesta idea presideix l'Associació Generació Guineocatalana Verge de Bisila. I també participa en el programa de ràdio "Amb veu de dona" de La Marina FM.

Capítol 910: Vila de Salt

El Salva Gallego va arribar el 2002 des de Veneçuela per fer un postgrau d'estudi de gravació. Va començar, en solitari, Clave de Sur, un grup que reivindica la música del sud. Va anar fent amics i coneixent músics molt bons que formen part del grup i que ara també li donen l'essència mediterrània. El Salva defensa la interculturalitat que es viu a la vila de Salt i per això li ha dedicat una cançó. Per ell, els saltencs no són només els que hi han nascut, sinó tots els que formen part del seu dia a dia i diu que això enriqueix molt la ciutat, perquè hi pots trobar una diversitat impressionant de menjars, tradicions, vestimentes i llengües que fa que en pocs quilòmetres puguin donar la volta al món.

tv3.cat/totunmon
facebook.com/totunmontv3

Sant Joan Despí, 25 de novembre del 2016