Viviane Reding ha dit que no s'haurien de donar subvencions als països que no volen participar en decisions comunes com les quotes d'acceptació de refugiats

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" l'eurodiputada i exvicepresidenta de la Comissió Europea també ha dit, sobre el procés català, que cal fer una aposta oberta pel diàleg

Viviane Reding, eurodiputada luxemburguesa del Partit Popular Europeu  i exvicepresidenta de la Comissió Europea, ha lamentat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que  alguns estats obrin la mà per rebre, però no per contribuir, i demana que es creï un nucli dur d'Europa integrat pels països que sí que vulguin avançar en una unió política real.

Segons Reding: "Veiem que Europa està dividida en dos. Potser ha arribat l'hora de començar a pensar en una Europa Nuclear on aquells que volen treballar plegats puguin fer-ho i construir una Europa més política i els altres que hi continuïn d'una manera més laxa, en segona fila,  però que no es bloquegin en les nostres decisions."

L'exvicepresidenta de la Comissió ha lamentat els populismes que estan ressorgint a Europa i que, ha dit, li recorden la situació del període entre les dues grans guerres mundials.

Per Viviane Reding: "Tenim alguns casos aquí, a Europa. Estic pensat en Viktor Orbán, estic pensant en Lech Kaczynski, estic pensant també en aquells que els envolten, Putin, Erdogan, i potser, demà, allà hi tindrem la senyora Le Pen."  

Pel que fa al Tractat de Lliure Comerç que la Unió Europea negociava amb els EUA, el TTIP, Reding el dóna per mort i enterrat.

Per l'eurodiputada del Partit Popular Europeu, aquest tractat : "Està més que mort, està mort del tot. Per una raó molt senzilla i és que les nostres interlocutors nord-americans no han acceptat la reciprocitat bàsica entre les dues parts."

I sobre el procés a Catalunya, Reding ha reconegut que els preocupa la situació i ha afegit que  té molt clar què caldria fer: "Jo crec que no hi cap qüestió que no es pugui resoldre mitjançant el diàleg. Però el diàleg sempre necessita un estira i arronsa, un donar i un rebre. Has d'asseure al voltant de la mateixa taula i intentar entendre el que diuen les altres persones i intentar trobar solucions. Desitjo i prego que això es faci, i que les coses no esdevinguin tan rígides i tan terribles per fer impossible una solució."

 

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Viviane Reding, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut