Models "curvies" en una sessió de fotografies
Models "curvies" en una sessió de fotografies
Dilluns, a les 22.00

Viure amb sobrepès, a "La gent normal"

Aquest dilluns, 15 de febrer, a partir de les 22.00, el 33 emetrà el segon capítol de "La gent normal", que girarà al voltant del sobrepès. Xavier Pérez Esquerdo, Sílvia Tarragona, Mireia Gubianas i Eduard Estivill són quatre dels protagonistes que conversaran durant el programa, dirigit i presentat per Agnès Marquès.

Què tenen en comú els comunicadors Xavier Pérez Esquerdo i Sílvia Tarragona, l'actriu Mireia Gubianas i el doctor Eduard Estivill? Tots quatre són o han estat persones amb molt sobrepès, i en aquest capítol de "La gent normal" reflexionen sobre les seves vivències com a persones grasses: des de qüestions quotidianes fins a estereotips que els atribueixen, es pregunten per què són grassos i com els afecta aquesta condició en la seva salut.

Davant d'aquest problema, el doctor Eduard Estivill, que era obès des de petit, es va sotmetre a una reducció d'estómac. Els periodistes Xavier Pérez Esquerdo i Sílvia Tarragona, i l'actriu Mireia Gubianas, que va interpretar el paper principal a l'obra de teatre "Gorda", expliquen sense embuts com conviuen amb els quilos de més i amb quins prejudicis han de lluitar a diari.

El programa també es planteja qüestions com l'origen del sobrepès, la càrrega genètica i dels mals hàbits alimentaris. En aquest sentit, dóna veu al testimoni del Dani, un adolescent que fa teràpia per tractar el sobrepès, i a models de talles grans, actualment conegudes com a "curvies", durant una sessió de fotografies. Com Cristina Haro, que reivindica que un cos que no segueix els estàndards de la moda pot ser igualment atractiu.

Eduard Estivill: "Hi ha alguna cosa dintre del nostre cervell, induïda per la societat, que fa que la gent amb sobrepès en el fons vulguem ser més prims."

Sílvia Tarragona: "La persona que té un problema de pes, independentment de l'addicció al menjar, és una persona que té un problema al darrere."

"La gent normal" és un programa del Departament de Documentals i Nous Formats que posa a debat experiències que fan que la nostra vida sigui un relat imperfecte, però normal. Personatges de l'escena pública i persones anònimes expliquen com han viscut situacions difícils que diàriament afronta molta gent a la nostra societat.

En cada capítol, els protagonistes són presentats a través de reportatges, entrevistes i un espai de conversa. Al final, el programa incorpora un altre punt de vista al voltant del tema que es tracta: un il·lustrador que aporta la seva mirada personal a través d'un dibuix.

 

tv3.cat/lagentnormal

facebook.com/lagentnormal33

twitter.com/lagentnormal33

 

Anar al contingut