Vila d'Abadal aposta per renovar una UDC que creu que s'ha debilitat com a partit

L'alcalde de Vic vol donar més veu a la militància

L'alcalde de Vic i diputat d'Unió Democràtica, Josep Maria Vila d'Abadal, que vol aspirar a liderar el partit democratacristià, ha afirmat que vol renovar el partit i donar més veu a la militància perquè les tres dècades de Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant del partit han debilitat Unió.

Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, Vila d'Abadal ha dit: "Aquesta estabilitat debilita. I aquest monopoli durant trenta anys al govern debilita molt les institucions. I Unió està molt dèbil ara, precisament. Hi ha molta militància que no ha pogut expressar el seu pensament, el seu treball en política, dins d'un partit polític, gens ni mica, i s'ha vist exclosa i ha marxat del partit."

Vila d'Abadal aspira a substituir Duran i Lleida com a líder i fer un gir cap a l'independentisme, que considera que és el que defensava el partit des de la seva fundació, l'any 1932. L'alcalde de Vic, que també és president de l'Associació de Municipis per la Independència, ha expressat que vol renovar el funcionament d'Unió per donar més veu a la militància, i ha denunciat que ara hi ha poca democràcia interna. Si és escollit al congrés del partit, vol limitar la durada dels mandats i recuperar les llistes obertes.

catradio.cat/oracle
Anar al contingut