"Femení i singulars", de Victòria Palma
"Femení i singulars", de Victòria Palma
Dijous, a les 19.00

Victòria Palma presenta el llibre "Femení i singulars", basat en el programa de Catalunya Música

Editat per Huygens, el llibre es presentarà dijous a les 19.00 al Palau de la Música Catalana, a Barcelona

Aquest dijous, 10 de març, el Palau de la Música Catalana acollirà la presentació del llibre "Femení i singulars", un volum que publica l'editorial Huygens i que signa Victòria Palma, conductora i guionista de Catalunya Música. La presentació serà conduïda per la periodista Sílvia Cóppulo, directora i presentadora del programa "La vida", de Catalunya Ràdio. L'acte tindrà la presència destacada de Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana; Saül Gordillo, director del grup d'emissores de Catalunya Ràdio; Mariana Sarrias, directora de l'editorial Hyugens, i Àlex Robles, coordinador de Catalunya Música, a més d'oients de l'emissora de música clàssica.

 

El llibre

Des del març de l'any 2005, el programa "Femení i singulars", de Catalunya Música, que realitza Victòria Palma, ha posat la mirada en l'univers musical per donar veu i espai a les dones que han ajudat a fer gran la història de la música. Són noms que es coneixen ben poc, o gens; però que ningú pot negar que formen part del nostre passat musical. Aquest llibre fa una tria d'algunes d'aquestes històries perquè el lector pugui aprofundir en la vida i el llegat musical de dotze protagonistes. El resultat és una selecció diversa i molt personal feta des de l'atracció i l'admiració, per compartir amb el lector la fascinant descoberta d'algunes "històries de la música" que la història sembla que ha oblidat.

 

L'autora

Victòria Palma Barbany neix a Figueres el 1965. Comença a estudiar música al Conservatori de la seva ciutat i amplia els estudis a la Universitat Autònoma de Barcelona amb la llicenciatura de Musicologia. Als 25 anys, entra a treballar a Catalunya Música, on ha passat per diferents seccions i ha conduït diversos programes.

El 2005 és guardonada pels Premis RAC, pel programa "Dies de Música"; el 2010 aconsegueix el premi periodístic Cadaqués a Carles Rahola, pel treball "Cadaqués ad libitum", i el 2011, l'espai "Femení i singulars" li fa guanyar el premi de Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista que atorga l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Actualment continua treballant de locutora i redactora en diferents programes i projectes de recerca musical.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut