"Veus censurades", de Mor Loushy
"Veus censurades", de Mor Loushy

"Veus censurades", el dimecres 8 de novembre, a "60 minuts"

"60 minuts", el programa que ofereix els millors documentals periodístics, dedicats a l'aprofundiment i l'anàlisi de l'actualitat i a la reflexió social, política i econòmica dels principals temes de debat arreu del món, estrena, el dimecres 8 de novembre, a les 23.00, "Veus censurades", dirigit per Mor Loushy.

Un testimoni excepcional sobre un període vital -la guerra del Sis Dies- en la història d'Israel i del Pròxim Orient.

Un testimoni excepcional sobre un període vital -la guerra del Sis Dies- en la història d'Israel i del Pròxim Orient.

La guerra dels Sis Dies del 1967 va acabar amb una decisiva victòria de les forces d'Israel. Les tropes hebrees van aconseguir el control total de Jerusalem, de Cisjordània, de la franja de Gaza i de la península egípcia del Sinaí.

És una guerra retratada, fins avui, com una empresa justa, un emblema radiant de l'orgull jueu. Una setmana després d'acabada la guerra, un grup de joves membres de la comunitat quibuts, dirigits per l'escriptor Amos Oz i per l'editor Avraham Shapira, van gravar les converses íntimes que van mantenir amb soldats que havien tornat de les línies del front.

Els enregistraments van revelar una mirada sincera sobre aquella breu fase històrica en què Israel-David es va transformar en Israel-Goliat. L'exèrcit israelià va censurar les gravacions i només va permetre als quibuts publicar un fragment de les converses. "Veus censurades" revela els enregistraments originals per primera vegada. Un testimoni excepcional sobre un període crucial en la història d'Israel i del Pròxim Orient.

tv3.cat/60minuts

 

Anar al contingut