DIMARTS, A LES 23.15

"Valor afegit" debat sobre la sostenibilitat del turisme

Demà, a les 23.15 i després del "Sense ficció" "La ciutat dels turistes", el programa "Valor afegit" de TV3 reflexionarà sobre si és sostenible el turisme que rebem i el que fem quan viatgem. El programa econòmic farà un recorregut pels principals problemes que planteja l'èxit d'aquest sector: des de l'afectació al medi ambient fins a la precarietat laboral i la sobreexplotació del territori. També s'abordaran les possibles solucions, com posar límits a l'arribada de turistes, tancar platges, limitar hotels i pisos turístics o apujar la taxa turística.

Abans, "Sense ficció" recuperarà "La ciutat dels turistes", un treball dirigit per Isabel Fernández que qüestiona si s'ha de limitar l'activitat turística a Barcelona.

El turisme no para de batre rècords: morirem d'èxit? És sostenible? I nosaltres, quan fem el turista, també som sostenibles? "Valor afegit" ha fet un viatge per les polítiques que està fent la indústria del sector per frenar la petjada ecològica de les masses de visitants, s'ha endinsat en un dels creuers més grans d'una empresa líder del sector i analitza diferents solucions que s'estan implantant en alguns hotels per estalviar aigua, energia, sabó o menjar.

El programa, presentat i dirigit per Albert Closas, també es planteja la sostenibilitat laboral en el negoci turístic. "Valor afegit" entrevistarà les principals líders del moviment Las Kellys, les cambreres de pis, i descobrirà el primer hotel que remarca el respecte als drets laborals com un dels seus atractius. Un altre reportatge mostra com es fan noves iniciatives a la Cerdanya per atraure turisme que descongestioni Barcelona i la costa.

Finalment, "Valor afegit" debatrà sobre el turisme amb el director general de Barcelona Global, Mateu Hernández, i el vicepresident de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Albert Recio.

 

tv3.cat/valorafegit

facebook.com/valorafegitTV3

twitter.com/valorafegitTV3

 

Sant Joan Despí, 30 de juliol del 2018

Anar al contingut