Unnim busca inversors amb la màxima proximitat a la filosofia de les caixes

El director general d'Unnim, Enric Mata, creu que el procés de reforma de les caixes es fa d'una manera massa precipitada en un sector tan delicat com el financer.

El director general d'Unnim, Enric Mata, ha explicat al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que busquen inversors per crear un banc i adequar-se a les noves exigències de solvència. Enric Mata ha marcat unes condicions molt concretes per aconseguir aquest objectiu: "Nosaltres busquem un tipus d'accionariat, un tipus d'inversionistes, privats o inclús institucionals, que tinguin la màxima proximitat al que és la filosofia de les caixes. No ens interessa capital a qualsevol preu ni de qualsevol lloc. Ens interessa capital que tingui la sensibilitat pel model de caixes, per la filosofia d'obra social de les caixes. Això és fonamental."

Unnim va ser fruit, recordem-ho, de la fusió de les caixes Sabadell, Terrassa i Manlleu. El seu director general creu que el procés de reforma de les caixes es fa amb massa rapidesa: "Francament, creiem que no és adequat voler orientar o voler enfocar aquests canvis d'una forma tan precipitada en un sector tan delicat com és el sector financer." Segons Enric Mata: "En cap país del món, en cap sector de l'activitat econòmica, no hi ha un procés de canvi, de transformació, tan espectacular com el que s'està produint en el sector financer espanyol aquests anys."

De moment, el director general d'Unnim descarta la possibilitat d'arribar a una operació de fusió amb alguna altra entitat.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut