Unes boles boges, a "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Dissabte, 9 de desembre, a les 10.45, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a construir unes boles boges, explicarà per què piquen els mosquits i plantejarà com aconseguir aixecar sis cartes agafant-ne només una.

A "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a construir unes boles boges. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà globus, aigua, una xeringa, tisores, gomes elàstiques, cartró, un llapis, un regle, tres recipients de plàstic, cola i foam.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de Siméon Denis Poisson, un físic i matemàtic francès del segle XIX. Va destacar per la seva teoria de l'elasticitat dels materials, centrada en el coeficient de Poisson, que diu quant augmenta o disminueix el gruix d'un material elàstic en comprimir-lo o estirar-lo.

En l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez mostrarà, amb exemples pràctics, per què piquen els mosquits. I "El repte" plantejarà com aconseguir aixecar sis cartes agafant-ne només una.

Clip del capítol "Les boles boges"

super3.cat/dinamiks

Anar al contingut