Una trentena de candidatures als premis Gaudí 2017 per a coproduccions o col·laboracions de TV3

L'Acadèmia del Cinema Català ha fet pública la llista de llargmetratges candidats als IX premis Gaudí 2017. Entre les candidatures, trenta-una són coproduccions o han tingut la col·laboració de TV3.

L'Acadèmia del Cinema Català atorga els premis Gaudí per difondre i promocionar el sector cinematogràfic català. En aquesta novena edició, TV3 ha obtingut trenta-una nominacions, gràcies a la seva participació en el cinema.

Pel que fa a pel·lícules en llengua catalana, hi ha quatre nominacions per a llargmetratges amb participació de TV3: "El rei borni", de Marc Crehuet; "La millor opció", d'Oscar Pérez Ramírez; "La propera pell" d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, i "Oh, quina joia!", de Ventura Pons.

En llengua no catalana n'hi ha catorze més: "100 metros", de Marcel Barrena; "Anomalous", d'Hugo Stuven; "Callback", de Carles Torras; "Cerca de tu casa", d'Eduard Cortés; "Contratiempo", d'Oriol Paulo; "El perdut", de Christophe Farnarier; "El pregón", de Dani de la Orden; "La mort de Lluís XIV", d'Albert Serra; "Lobos sucios" de Simón Casal de Miguel; "No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas", de Maria Ripoll; "Quatretondeta", de Pol Rodríguez; "Secuestro", de Mar Targarona; "The Chosen (El elegido)", d'Antonio Chavarrías, i "The Evil that Men Do (El mal que els homes fan)", de Ramon Térmens.

En la categoria de pel·lícules documentals, n'hi ha vuit: "Bigas x Bigas", de Bigas Luna; "Dead Slow Ahead", de Mauro Herce; "Joana Biarnés, una entre tots", d'Òscar Moreno i Jordi Rovira; "La substància", de Lluís Galter; "Oleg y las raras artes", d'Andrés Duque; "Priorat", de David Fernández de Castro; "Sexe, maraques i chihuahues", de Diego Mas Trelles, i "Teresa Rebull, ànima desterrada", de Susanna Barranco Iglesias.

Per últim, cinc "TV movies" (pel·lícules per a televisió): "Ebre, del bressol a la batalla", de Román Parrado; "Fassman, l'increïble home radar", de Joaquim Oristrell; "Jo, Ramon Llull", de Joan Gallifa i Antoni Tortajada; "La Xirgu", de Sílvia Quer, i "Laia"  de Lluís Danés.

 

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut