"Una mà de contes" estrena "Mesela i Naïm", el projecte guanyador dels Jocs Florals Escolars de Catalunya

Demà divendres, a les 19.30, el programa "Una mà de contes" del canal Super3 emetrà "Mesela i Naïm", el projecte guanyador de l'edició 2017 dels Jocs Florals Escolars de Catalunya, en la categoria de conte audiovisual il·lustrat.

El guió, il·lustració i banda sonora de "Mesela i Naïm" és una creació dels alumnes de 5è de l'Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús (Baix Ebre). El projecte, que tracta el tema dels refugiats, va ser el guanyador de l'última edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya.

L'equip del programa "Una mà de contes" ha treballat conjuntament amb alumnes i professors de l'escola per convertir "Mesela i Naïm" en un nou capítol de l'espai de contes il·lustrats del canal Super3. Adaptat per a televisió per l'escriptor Àlex Tovar, ha estat una experiència de col·laboració en la qual s'ha tingut una especial sensibilitat per mantenir el vocabulari i l'entonació propis de la variant dialectal tortosina.

"Mesela i Naïm" va ser premiat per unanimitat pel jurat dels Jocs Florals Escolars de Catalunya, "per compaginar una tècnica clàssica, com la del teatre d'ombres, amb una estètica futurista pròpia de la imatge electrònica en el tractament d'un tema d'actualitat com és el dels refugiats, alhora que posa en relleu el paper de les entitats solidàries i, especialment, l'escola, com a espai d'integració social".

A l'espera de la convocatòria del 2018, amb "Mesela i Naïm" i "En Bao i els seus amics", el conte produït l'any passat, ja són dos els títols adaptats per a Televisió de Catalunya amb els projectes guanyadors dels Jocs Florals Escolars.

super3.cat/unamadecontes

Anar al contingut