"Una família siriana" a "30 minuts"

Aquest estiu, a partir del 3 de juliol, "30 minuts" recupera una selecció dels millors reportatges.

Emès el 24/1/2016
 

Darrere l'onada de refugiats que ha arribat a Europa, hi ha la història de moltes famílies dividides. En el "30 minuts" d'aquest diumenge, quatre germans separats per la guerra a Síria parlen del seu exili des de Suècia, Alemanya, Noruega i Turquia. Abans de la guerra era una família de classe mitjana, amb una vida acomodada a Alep, però allà només queden la germana petita i els pares, que encara no han pogut marxar.

Un equip del programa els ha anat a buscar per retratar la seva nova vida en una Europa decidida a posar-los les coses una mica més difícils. Les daurades condicions d'asil de Suècia i Alemanya comencen a endurir-se. El dramatisme del camí ha deixat pas a una etapa menys heroica, la de la seva vida com a sol·licitants d'asil en un país que no és el seu, paralitzats i sense res a fer, mentre esperen que se'ls reconegui l'estatus de refugiat que els permetrà optar a la intimitat d'una casa, al dret a estudiar, a treballar i a viatjar, a la tranquil·litat de saber que no seran expulsats. Ser ciutadans de ple dret.

Un reportatge d'Esther Llauradó i Joan Albert Lluch
Imatge: Enric Miró / Muntatge: Carles Señalada / Producció: Sandra Rierola / Videoscribbing: Marta Barbal, Anna Ramoneda

tv3.cat/30minuts
facebook.com/30minuts
twitter.com/30minuts

Sant Joan Despí, 22 de juliol del 2016

Anar al contingut