Una cursa a reacció, al "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" aporta nous experiments al canal Super3. Demà, dissabte 17 de juny, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a construir una cursa a reacció, explicarà per què riem i mostrarà com es pot passar aigua d'un got a un altre mantenint els dos gots allunyats.

A "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a fer una cursa a reacció. Per fer aquest experiment, al Dani li caldrà una canya, un cordill, un globus, una agulla d'estendre, paper de seda, cinta adhesiva, un llapis, un retolador, tisores, un regle, foam, cartolina i cartró, gomets i plàstic adhesiu.  

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de Wernher von Braun, enginyer astronàutic i un dels principals dissenyadors de coets del segle XX. Von Braun va posar en òrbita el primer satèl·lit artificial dels Estats Units. Posteriorment, es va interessar pels vols espacials i va dissenyar el Saturn V, el coet que va portar per primer cop l'home a la Lluna.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què riem. I "El repte" plantejarà com es pot fer passar aigua d'un got a un altre mantenint els dos gots allunyats.

Clip del capítol "Cursa a reacció"

super3.cat/dinamiks

 

Anar al contingut