Un telèfon a distància, al "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà, dissabte 30 de setembre, a les 10.45, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a construir un telèfon a distància, explicarà per què somiem i mostrarà com aguantar un full de paper amb la punta del dit.

A "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a fer un telèfon a distància. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà copes de plàstic, una mànega, connexions de reg, tisores, cinta aïllant, cinta adhesiva, una barrina, paper de vidre, tempera blanca, un pinzell, gomets, cola, una capsa de sabates, un bastonet, cartró, un llapis i foam de colors.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura d'Alexander Graham Bell, un inventor i logopeda d'origen escocès, que va patentar el telèfon. Treballant per millorar la comunicació de les persones sordes, Bell va dissenyar un aparell que convertia el so en impulsos elèctrics: el telèfon. Tot i això, s'ha reconegut que l'inventor italià Antonio Meucci ja havia desenvolupat el telèfon abans que Bell, però no el va patentar.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què somiem. I "El repte" plantejarà com aguantar un full de paper amb la punta del dit.

Clip del capítol "El telèfon a distància"

super3.cat/dinamiks

Anar al contingut