Un rècord centrifugat, al "Dinàmiks" de demà dissabte

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Aquest dissabte, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, proposarà fer un rècord centrifugat, descobrirà per què la lluna creix i minva i plantejarà com es pot obrir un clauer sense fer-se mal a les ungles.

Al "Dinàmiks", Dani Jiménez proposarà fer un rècord centrifugat. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà cartró, un retolador, un regle, tisores, cola blanca, sis tubs de cartró, cinta adhesiva de paper, una barrina, sis bastonets de fusta, filferro d'alumini, un pinzell i elements per decorar els giradors i el suport.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura del matemàtic, físic, astrònom i polític català Francesc Joan Domènec Aragó. Va descobrir que la velocitat és independent de la velocitat relativa de l'emissor i el receptor, també va completar els treballs de mesura del meridià per determinar la mesura exacte del metre. El seu nom ha rebut molts homenatges, com per exemple al peu de la Torre Eiffel.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què la lluna creix i minva. "El repte" plantejarà com es pot obrir un clauer sense fer-se mal a les ungles.

 

super3.cat/dinamiks

Clip del capítol "Un rècord centrifugat"

Anar al contingut