Un mòbil en equilibri, al "Dinàmiks" d'aquest dissabte

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà dissabte, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà com fer un mòbil en equilibri, descobrirà per què, quan tenim por, el cor ens va més de pressa i mostrarà com es poden fer dos cercles concèntrics sense aixecar el llapis.

Al "Dinàmiks" de demà dissabte, Dani Jiménez ensenyarà com fer un mòbil en equilibri. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà dues branques, materials de la natura per decorar, filferro de colors, fils de colors, una barrina, un pal de fusta, tisores, cartró, cola blanca, una agulla d'estendre, cascavells i campanetes, un pinzell, pintura de colors, retoladors i cinta adhesiva. 

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de Pierre Varignon, un matemàtic i professor francès dels segles XVII-XVIII, que va aplicar el càlcul infinitesimal a la ciència del moviment. 

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què, quan tenim por, el cor ens va més de pressa. I "El repte" plantejarà com es poden fer dos cercles concèntrics sense aixecar el llapis.

  super3.cat/dinamiks

Anar al contingut