Un miler d'oients de Catalunya Ràdio omplen el Teatre Victòria i descobreixen en primícia "Scaramouche", el nou musical de Dagoll Dagom

El programa "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, ha estat un èxit de convocatòria durant l'emissió en directe, aquest matí, des del Teatre Victòria de Barcelona.

L'objectiu era fer un primer tast del nou musical que Dagoll Dagom estrena aquest divendres amb els responsables de la companyia, els autors de la música i els actors. Durant el programa, Joan Lluís Bozzo ha destacat que "Scaramouche" és l'espectacle musical més difícil que ha fet mai la companyia.

Un miler de persones han omplert aquest matí la platea i l'amfiteatre del Teatre Victoria de Barcelona, on "El matí de Catalunya Ràdio" ha presentat "Scaramouche", el nou musical de la companyia  Dagoll Dagom. Es tracta d'un espectacle  basat en la novel·la homònima de Rafael Sabatini, escrita l'any 1921, ambientada en l'època de la Revolució Francesa, amb la música composta per Albert Guinovart.

El programa ha començat amb el número musical de la nova proposta de Dagoll Dagom "Tots portem una màscara". A continuació, Mònica Terribas ha parlat amb  Joan Lluís Bozzo, director de la companyia i autor del llibret de "Scaramouche". Per Bozzo, aquest és el muntatge més difícil que Dagoll Dagom ha fet en la seva història. Durant la conversa, ha fet un paral·lelisme entre l'època en què està ambientada l'obra i la Catalunya d'avui: "la nostra realitat tampoc és tan diferent de la realitat d'un poble que vol canviar unes lleis, a la França revolucionària, i no té els instruments per fer-ho. Aleshores, se li nega la capacitat de construir una nova nació en base que ja hi ha unes lleis fetes i que no es  poden canviar de cap manera."

Després de les intervencions de David Pintó, ajudant de direcció, i Joan Vives, director musical, s'ha fet la segona actuació musical amb la interpretació de l'escena "Curaré els teus mals". "El matí de Catalunya Ràdio" també ha parlat de la indumentària dels personatges amb Montse Amenós, responsable de vestuari de l'obra,

Els oients que omplien el Teatre Victòria han pogut veure l'escena del musical "Colla de mones" i han escoltat l'entrevista de Mònica Terribas amb els actors Mireia Mambo, Ana San Martín, Toñi Viñals i Ivan Labanda. Aquests dos últims han  assegurat que assumeixen els números d'esgrima com un autèntic repte. D'aquest esport, n'han parlat Jesús Esperanza, mestre d'esgrima, i Juanjo Michavila, entrenador del Club SAM i membre de la federació catalana, que han explicat  els secrets per ser un bon espadatxí. A més, Agustí Alberdi, responsable de l'Armeria Alberdi, ha detallat com es fabrica un floret.

A la recta final del programa, Mònica Terribas ha entrevistat el compositor musical Albert Guinovart, autor de la banda sonora de "Scaramouche", i ha donat pas a l'actuació final i el comiat del musical amb tota la companyia. 

Si voleu sentir tot l'especial d'"El matí de Catalunya Ràdio" des del Teatre Victòria, cliqueu aquí.

Si voleu veure imatges del programa, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa cada dia, de dilluns a divendres, des de les sis del matí fins a la una del migdia.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

#Scaramouche

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut