Un laberint, al "Dinàmiks" de demà dissabte

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà dissabte 8 d'octubre, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a construir un laberint, descobrirà per què tenim càries i mostrarà com es pot fer vibrar una moneda sobre una ampolla buida.

Al "Dinàmiks" de demà dissabte, Dani Jiménez ensenyarà a construir un laberint. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà tisores, cartró, una bala, un retolador, cola blanca, una capsa de cartró, anelles de llauna, escuradents, una bossa de plàstic, un mirall de plàstic, paper d'alumini, feltre, cinta adhesiva de doble cara, elements per decorar, una barrina, una femella, un cargol, una pilota de ping-pong i un bol gran.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de John Tate, un matemàtic nord-americà, considerat el pare de l'encriptació de dades. L'encriptació consisteix a codificar un missatge perquè sigui secret i és indispensable, per exemple, per enviar correus electrònics. 

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què tenim càries. I "El repte" plantejarà com es pot fer vibrar una moneda sobre una ampolla buida.

super3.cat/dinamiks

Anar al contingut