Un jardí de xampinyons, al "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà dissabte, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a fer un jardí de xampinyons, descobrirà per què surt un bony quan et dones un cop al cap i mostrarà com es pot inflar un globus dins d'una ampolla.

Al "Dinàmiks" de demà, Dani Jiménez ensenyarà a fer un jardí de xampinyons. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà un vaporitzador amb aigua d'ampolla, xampinyons, substrats diferents, elements per decorar, un termòmetre, papers, una funda de plàstic, retoladors, dos bastonets de fusta, sis tetrabrics, cinta adhesiva de doble cara, cola blanca, tisores, un regle, una capsa de cartró i acetat transparent.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" continuarà parlant de bolets i repassarà la figura de Jacob Emanuel Lange, un micòleg danès que va estudiar la sistemàtica dels bolets. Lange va descriure per primera vegada el xampinyó com a espècie.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què els cops al cap fan que surti un bony. I "El repte" plantejarà com es pot inflar un globus dins d'una ampolla.

super3.cat/dinamiks

Clip del "El jardí de xampinyons"

Anar al contingut