Un espectroscopi per trencar la llum, a "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Aquest dissabte, 25 de novembre, a les 10.45, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a construir un espectroscopi per trencar la llum, explicarà com dormen el peixos i plantejarà com aconseguir convertir tres quadrats en cinc.

A "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a construir un espectroscopi casolà per trencar la llum. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà cartolina i cartró, una làmina de plàstic, un retolador i un llapis, un regle, tisores, cinta adhesiva, una capseta, una barrina, pintura, un pinzell, un CD, un bastonet de fusta i foam.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de Joseph von Fraunhofer, un astrònom, òptic i físic alemany que va inventar l'espectroscopi. L'espectroscopi és un instrument que mesura les propietats d'una determinada porció de llum com, per exemple, la intensitat lluminosa.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez mostrarà, amb exemples pràctics, com dormen el peixos. I "El repte" plantejarà com aconseguir convertir tres quadrats en cinc.

Clip del capítol "Trencar la llum"

super3.cat/dinamiks

Anar al contingut