Imatge del Global Editors Network (GEN), Madrid. 2018
Imatge del Global Editors Network (GEN), Madrid. 2018

Un equip de la CCMA participa al laboratori d'innovació periodística Editors Lab

Un equip de la CCMA participarà al laboratori per innovar en processos informatius que promou Global Editors Network (GEN), que es farà dijous 18 i divendres 19 de gener a Madrid.

Pensar la solució més innovadora per cobrir "últimes hores" és el repte per a la CCMA en 48 hores de competició amb mitjans de tot l'estat.

Global Editors Network (GEN) és una associació internacional que té com a objectiu fomentar la innovació digital a les redaccions informatives d'arreu del món, i ho fa a través de tres grans programes, l'Editors Lab, els premis Data Journalism Awards i el programa de Startups for News.

L'Editors Lab està organitzat en col·laboració amb el Google News Lab i amb "El Confidencial". En aquest laboratori es repta diversos equips de mitjans de comunicació a desenvolupar un prototip innovador en periodisme. En aquesta edició, el tema és "Cobrint esdeveniments d'última hora", i l'objectiu és fer un prototip relacionat amb la cobertura de les notícies d'última hora que millori la rapidesa i l'exactitud de les informacions tot i estar sota pressió.

A més de la CCMA, hi participen equips de Nació Digital, Vocento, Medialab Prado, Cadena Ser, Mèdia.cat, Videona, Diario de Navarra, Ara.cat, Maldita.es i El Confidencial. Els equips estan integrats per un periodista d'informatius, que en el cas de la CCMA és Felip Gordillo, subeditor del 324.cat; un desenvolupador, Rafa Bermúdez, especialista d'Enginyeria, i un dissenyador, Susana Diego, dissenyadora gràfica de la CCMA. Cada equip tindrà dos dies per elaborar el prototip i un jurat escollirà la proposta guanyadora.

En paral·lel, s'organitzen diverses xerrades per afavorir l'intercanvi de coneixement i el treball en xarxa entre mitjans.

 

ccma.cat

 

Anar al contingut