Un circuit d'alta tensió, al "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" aporta nous experiments al canal Super3. Demà dissabte, 27 de maig, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a construir un circuit d'alta tensió, descobrirà per què les formigues caminen en filera i mostrarà com aconseguir que una pastanaga es torni flexible.

Al "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a construir un circuit d'alta tensió. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà dues piles, un portapiles, cinta aïllant, un brunzidor, cables elèctrics, pinces metàl·liques, un led, porexpan, filferro, tisores, un llapis, un regle, cartolina, cinta adhesiva, canyetes, una mànega, foam, xinxetes, pintura i una esponja. 

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de Luigi Galvani, un metge i físic italià que va investigar els efectes de l'electricitat en els nervis i músculs dels animals. Galvani va desxifrar la naturalesa elèctrica de l'impuls nerviós. Els seus experiments van inspirar la novel·la "Frankenstein".

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què les formigues caminen en filera. I "El repte" plantejarà com aconseguir que una pastanaga es torni flexible.

 

Clip del capítol "Un circuit d'alta tensió"

super3.cat/dinamiks

Anar al contingut