Un alemany es converteix en un fenomen viral després de guanyar "El gran dictat"

Julian Brock, que estudia català a distància, va plorar quan va saber que era el guanyador del concurs dels vespres de TV3, presentat per Òscar Dalmau.

Els espectadors d'"El gran dictat" van viure ahir un dels moments més emotius de la història del programa quan l'alemany Julian Brock va guanyar el gran dictat final amb llàgrimes als ulls. El vídeo d'aquest moment s'ha convertit en poques hores en tot un fenomen viral amb més de 415.000 visionats i 5.500 comparticions a les xarxes socials i al web del programa. El Julian, que viu a Alemanya, és un fidel seguidor del concurs i ha viatjat expressament a Barcelona per participar-hi.

Brock té 27 anys, va néixer a Essen, a Alemanya, i és declara un enamorat de Catalunya i de la seva gent. La seva passió per Catalunya és tan gran que fa anys que estudia català a distància i, durant només sis mesos, va fer l'Erasmus a Lleida. És un apassionat de les llengües romàniques, actualment estudia història i filologia hispànica i, sobretot, de la llengua i la cultura catalanes. De fet, en el seu canal de Youtube (Julian Català) es defineix com a "catalaníssim" i, en un dels seus vídeos, enumera diverses raons per estimar tot allò que és català. La fonètica, el fet que sigui una gran llengua per a la música o la consciència lingüística dels catalans són alguns dels motius que hi descriu. Malgrat això, també té algunes queixes com, per exemple, que alguns catalans canviïn al castellà quan han de parlar amb un estranger com ell.

Durant la seva època d'Erasmus, no només va aprendre a parlar molt bé el català, sinó que també va formar part d'una colla castellera. Al tornar al seu país va engegar una revista estudiantil en alemany i català per als estudiants de la Universitat del Ruhr. El Julian també parla castellà amb accent argentí, perquè va viure un any a l'Argentina.

Una altra de les seves grans passions és la música i al seu canal de Youtube ho demostra cantant diverses cançons en català i declarant-se un fan d'"Els Amics de les Arts". Al programa que s'emet avui divendres sorprendrà el públic del plató cantant l'"Estaca" en directe mentre toca l'ukelele.

Amb la victòria d'ahir, el Julian es va assegurar tornar a participar al programa següent. De moment, ja s'ha embutxacat 725 euros i s'ha convertit de la nit al dia en un personatge famós que ha estat posat com a exemple d'integració lingüística i ha emocionat els milers d'espectadors que han vist la seva reacció al guanyar "El gran dictat".

elgrandictat.cat
facebook.com/elgrandictat
twitter.com/elgrandictat

Sant Joan Despí, 7 d'octubre del 2016