Dilluns, a les 21.55

Últims reptes, a "Matriculats"

Dilluns, a les 21.55, últim episodi de "Matriculats", l'aposta de TV3 de dilluns a la nit. Un docusoap en clau d'humor, produït per TV3 amb la col·laboració de Triacom Audiovisual, sobre el món de les autoescoles, que mostra les peripècies de tot tipus d'alumnes per treure's el carnet de conduir. Òscar Dalmau posa veu a un format ple d'històries sorprenents que tenen com a protagonistes alumnes, professors i examinadors.

Pol Molina ja té el carnet, però encara ha de passar un examen: conduir el cotxe del seu pare, Tomàs Molina.

També es coneixerà un grup de conductors novells que, com el Pol, s'han d'enfrontar amb la conducció real. A partir de les seves experiències se sabrà com fer una frenada d'emergència.

"Matriculats" presenta la Melania, una alumna nova de l'Àlex, i pujarà al cotxe amb la Daniela Blume, que sense proposar-s'ho s'ha trobat de cara amb un repte: aprovar l'examen teòric de cotxe estudiant només el dia abans. És possible? Qui sap, potser ho tindrà més difícil la Sofía a l'hora de dur la seva àvia de paquet a la moto.

El programa

A Catalunya, cada any hi ha més de 70.000 persones que obtenen el permís de conduir. Darrere de cada èxit hi ha un munt de pràctiques, d'hores de teoria i, sobretot, una infinitat d'anècdotes. "Matriculats" en segueix el procés: des del primer dia de l'alumne a l'autoescola fins a l'examen pràctic. Entremig, els protagonistes viuran mil i una aventures a la temuda jungla de l'asfalt.

Amb un format de docusoap en clau d'humor, "Matriculats" se centra en el seguiment d'uns quants alumnes en el procés d'obtenció de diferents tipus de permís de conducció. L'espectador és testimoni de primera mà de l'evolució dels alumnes, del seu procés d'aprenentatge, de la relació que tenen amb professors i examinadors, i de les vivències dins i fora del vehicle. Les situacions reals es complementen amb una veu en off que en reforça els aspectes còmics i que acompanya l'espectador d'una història a l'altra. I els alumnes no són els únics que passen nervis als exàmens; també se sabrà com viuen l'ofici els examinadors i els professors d'autoescola.

Òscar Dalmau és la veu en off del programa i, amb un toc divertit i de vegades sorneguer, condueix per Catalunya seguint les històries dels protagonistes.

Les audiències

Quan encara en queda per emetre un programa, "Matriculats" acumula una mitjana d'audiència de 354.000 espectadors amb un 14.2% de quota, i lidera la seva franja en el primetime dels dilluns. A GFK, el programa obté una bona valoració qualitativa: 8.2, i el panel de GFK creu en un 96% que és un programa "original i diferent".

tv3.cat/matriculats

twitter.com/MatriculatsTV3

Anar al contingut