TV3, un any més amb el món casteller

Dijous "Quarts de nou" torna al 33 en una nit castellera que inclou el documental "Els verds a la Xina", un documental sobre el viatge que els Castellers de Vilafranca van fer el novembre del 2015 a Xangai i Hangzhou. TV3.cat transmetrà en directe set de les principals diades castelleres, que tindran el seu programa resum a TV3.

Dijous, a partir de les 22.05, al 33, torna "Quarts de nou", el programa casteller de Televisió de Catalunya, en la vint-i-tresena temporada. TV3, un any més, segueix fent costat del món casteller, en col·laboració amb la XAL, amb l'emissió del programa de referència castellera i amb la transmissió, en directe, de set de les principals diades castelleres a través de TV3.cat. Set diades que també tindran el programa resum especial a TV3. Per començar, aquesta setmana, a més, després del retorn de "Quarts de nou", el 33 emetrà el documental "Els verds a la Xina", dedicat a la visita dels castellers de Vilafranca a aquell país.

A més de l'actualitat i el resum de les diades, "Quarts de nou" també potenciarà el vessant divulgatiu dels castells dedicant un reportatge setmanal a temes diversos relacionats amb la història, la tècnica, la seguretat i altres aspectes del món casteller. "Quarts de nou" aquesta temporada estrenarà una secció dedicada a descobrir  les anècdotes, interioritats i secrets que amaguen els locals d'assaig de les colles. A més, hi haurà espai per a la reflexió amb diverses converses puntuals dedicades a analitzar diades concretes.

El primer "Quarts de nou" de la temporada repassarà la diada de Sant Joan celebrada a Valls des de diversos punts de vista, i també oferirà un reportatge que tindrà com a protagonistes Toni Bach, Albert Martínez, Nani Matas i Aleix Bordas, els quatre caps de colla de les colles de deu. "Quarts de nou" s'emetrà els dijous a la nit al 33 i els dissabtes al migdia a TV3. 

Set diades castelleres, en directe

Els aficionats al món casteller podran seguir, en directe, set de les diades més destacades de la temporada. Un any més, TV3 oferirà aquestes jornades a través del seu portal en streaming. Cada una d'aquestes diades, posteriorment, tindrà un programa especial de 50 minuts, que s'emetrà per TV3 el mateix vespre de la diada.

Aquest any les diades que transmetrà TV3 són les següents:

1.         23/07 Les Santes (Mataró)

2.         30/08 Sant Fèlix (Vilafranca del P.)

3.         17/09 Santa Tecla (Tarragona)

4.         30/09 Diada d'Atenes (Terrassa)

5.         22/10 Sta. Úrsula (Valls)

6.         01/11 Tots Sants( Vilafranca del P.)

7.         19/11 Diada dels Minyons (Terrassa)

 

Els verds a la Xina

Per estrenar la temporada, després de l'emissió del "Quarts de nou", el 33 emetrà "Els verds a la Xina", un documental sobre el viatge que els Castellers de Vilafranca van fer el novembre del 2015 a Xangai i Hangzhou. Es tracta d'un treball audiovisual de la productora vilafranquina Punt-TV, dirigit per Jordi Escofet.

La història narra el dia a dia de l'expedició verda en terres xineses i la interacció entre dues cultures i explica quines sensacions descobreixen els components de la colla de la capital de l'Alt Penedès a l'estranger. El punt de partida és la Diada de Tots Sants, on els Castellers de Vilafranca van assolir la millor diada castellera de la història amb quatre estructures. Aquest fet desencadena tot el viatge amb diferents reaccions de la gent i dels mateixos castellers.

L'obra, amb una imatge molt acurada, ressalta la trobada entre dues cultures diferents que ara, amb els castells, tenen un nexe en comú. El documental recull com una colla castellera a 15.000 quilòmetres de distància està fent el mateix que una formació d'aquí.

tv3.cat/quartsdenou

twitter.com/quartsdenou

 

Anar al contingut